mote_sommar
Foto: Sigtuna kommun

S:t Pers kyrkoruin blir scen för litteraturfestival

Ett författarevent kommer i samband med Sigtuna Litteraturfestival att hållas på S:t Pers kyrkoruin som är från 1100-talet.

centrum_artikel

Sigtuna Litteraturfestival som hålls i maj introducerar S:t Pers kyrkoruin som en scen. Invigning sker genom Anna Berglinds verk Minnandet och glömskans geografi. Det bygger på hennes mammas upplevelser av att som 15-åring komma till Sigtuna efter att ha överlevt förintelsen.
– Sigtuna Litteraturfestival vill vara en arena som bidrar till att skapa mötesplatser för starka samtal och viktiga berättelser som berör på djupet. St Per, med sin geografiska placering mitt i festivalområdet, blir ett naturligt hjärta i arenan. Konstnären Anna Berglinds starka gestaltning av sin mammas minnen och tydliga koppling till Sigtuna känns som en självklar invigningsakt, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Sigtuna Litteraturfestival har scener även vid Sigtunastiftelsen, S:t Pers skola, Munken och Stora Brännbo. Totalt medverkar ett 20-tal författare.

speedy_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

happyhomes_sommar2020
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

brobygget_helsida_valsta
centrum_sommar_out
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider