defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

S:t Pers kyrkoruin blir scen för litteraturfestival

Ett författarevent kommer i samband med Sigtuna Litteraturfestival att hållas på S:t Pers kyrkoruin som är från 1100-talet.

centrum_artikel

Sigtuna Litteraturfestival som hålls i maj introducerar S:t Pers kyrkoruin som en scen. Invigning sker genom Anna Berglinds verk Minnandet och glömskans geografi. Det bygger på hennes mammas upplevelser av att som 15-åring komma till Sigtuna efter att ha överlevt förintelsen.
– Sigtuna Litteraturfestival vill vara en arena som bidrar till att skapa mötesplatser för starka samtal och viktiga berättelser som berör på djupet. St Per, med sin geografiska placering mitt i festivalområdet, blir ett naturligt hjärta i arenan. Konstnären Anna Berglinds starka gestaltning av sin mammas minnen och tydliga koppling till Sigtuna känns som en självklar invigningsakt, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Sigtuna Litteraturfestival har scener även vid Sigtunastiftelsen, S:t Pers skola, Munken och Stora Brännbo. Totalt medverkar ett 20-tal författare.

valsta bibliotek

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Kulturnyheter Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

sigtunastad_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
nrh
connys