defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

S:t Pers kyrkoruin blir scen för litteraturfestival

Ett författarevent kommer i samband med Sigtuna Litteraturfestival att hållas på S:t Pers kyrkoruin som är från 1100-talet.

centrum_artikel

Sigtuna Litteraturfestival som hålls i maj introducerar S:t Pers kyrkoruin som en scen. Invigning sker genom Anna Berglinds verk Minnandet och glömskans geografi. Det bygger på hennes mammas upplevelser av att som 15-åring komma till Sigtuna efter att ha överlevt förintelsen.
– Sigtuna Litteraturfestival vill vara en arena som bidrar till att skapa mötesplatser för starka samtal och viktiga berättelser som berör på djupet. St Per, med sin geografiska placering mitt i festivalområdet, blir ett naturligt hjärta i arenan. Konstnären Anna Berglinds starka gestaltning av sin mammas minnen och tydliga koppling till Sigtuna känns som en självklar invigningsakt, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Sigtuna Litteraturfestival har scener även vid Sigtunastiftelsen, S:t Pers skola, Munken och Stora Brännbo. Totalt medverkar ett 20-tal författare.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

defacto_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

2020_helsida
prima_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

januari_helsida
connys_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

centrum_helsida2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan