defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

S:t Pers kyrkoruin blir scen för litteraturfestival

Ett författarevent kommer i samband med Sigtuna Litteraturfestival att hållas på S:t Pers kyrkoruin som är från 1100-talet.

Sigtuna Litteraturfestival som hålls i maj introducerar S:t Pers kyrkoruin som en scen. Invigning sker genom Anna Berglinds verk Minnandet och glömskans geografi. Det bygger på hennes mammas upplevelser av att som 15-åring komma till Sigtuna efter att ha överlevt förintelsen.
– Sigtuna Litteraturfestival vill vara en arena som bidrar till att skapa mötesplatser för starka samtal och viktiga berättelser som berör på djupet. St Per, med sin geografiska placering mitt i festivalområdet, blir ett naturligt hjärta i arenan. Konstnären Anna Berglinds starka gestaltning av sin mammas minnen och tydliga koppling till Sigtuna känns som en självklar invigningsakt, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Sigtuna Litteraturfestival har scener även vid Sigtunastiftelsen, S:t Pers skola, Munken och Stora Brännbo. Totalt medverkar ett 20-tal författare.

speedy_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

happy_homes_mars
marina_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider