defacto_pan2020
SSHL:s kubFoto: SSHL

SSHL visar upp projekt i Kungsträdgården

SSHL:s kub för mänskliga rättigheter kommer att ta plats i Kungsträdgården i höst.

30 skolor ute i landet har haft varsin kub om Mänskliga rättigheter, en av dessa har funnits på SSHL i Sigtuna. Nu kommer kuberna att hamna i Kungsträdgården som en del av Raoul Wallenberg Academys projekt ”Kuben – Varje människa kan göra skillnad”. Utställningen pågår 1-3 september. Samtidigt kommer både elever och lärare från SSHL att finnas i Kungsträdgården. SSHL:s kub heter ”Rätten att erkännas som person”.

Under läsåret har elever fått arbeta med olika målningar för att illustrera rättigheten. Alla bildelever från åk 7 till åk 3 på gymnasiet har arbetat med uppgiften.
– Var och en har skapat ett eller flera gipsansikten som på ett personligt sätt ska tolka artikel 6 i de mänskliga rättigheterna, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
nrh