defacto_pan2020

SSHL upphör med högstadieverksamheten

SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

centrum_artikel

SSHL blir renodlad gymnasieskola och avvecklar åk 7-9-verksamheten. Detta för att satsa på gymnasieverksamheten och bygga ut den. Man kommer även komplettera med nya program. Samtliga årskurser i åk 7-9 kommer att stängas ner efterhand under de kommande tre åren. Bakgrunden är att skolan sedan 2012-2013 inte längre kan ta ut en skolavgift eftersom en riksinternatförordning togs bort. Det skapade i sin tur ekonomiska utmaningar för skolan.

Omställningen startar omgående men alla antagna till åk 7-9 med skolstart ht 2021 samt befintliga elever i åk 8 och 9 kommer fullfölja sina studier som planerat.
– Nu lägger vi all kraft på att förändringen ska ske på bästa sätt, för både elever och personal. Vi känner stor tillförsikt till att denna utveckling av skolans struktur kommer att ge våra nuvarande och blivande elever tillgång till en ännu bättre och starkare skola, uppger SSHL:s skolchef Carina Nilsson.

Läs mer om beslutet här

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
vardcentral_outsider
connys