panorama_centrum
Humbacken i Sigtuna har fortfarande snö, så här såg det ut under sportlovets första dag.

Sportlov – Detta kan du göra

Det är sportlovets första dag. Mycket är stängt som brukar vara populärt, som ishall, bad och Sportlovspalatset i Vikingahallen.

De kommunala anläggningarna håller stängt under sportlovet. Pinbackshallen är stängd för allmänheten, likaså Midgårdsbadet och det populära Sportlovspalatset som brukar finnas i Vikingahallen.

Istället är aktiviteterna av informell karaktär och kommunen samt Länsstyrelsen uppmanar kommuninvånare att hålla sig utomhus. Ung i Sigtuna har aktiviteter i Ungdomens hus och Valsta Fritidsgård.

Idrottsanläggningar finns dock öppna för spontanspel för den som önskar, exempelvis Prästängarna, Midgårdsvallen och Råbergsvallen. Det finns också en mängd utegym för unga att testa på. I Sigtuna finns det fortfarande snö i Humbacken för den som vill åka skidor eller pulka.

defacto_helsida
liber_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
marina_outsider