halloween_centrum
Humbacken i Sigtuna har fortfarande snö, så här såg det ut under sportlovets första dag.

Sportlov – Detta kan du göra

Det är sportlovets första dag. Mycket är stängt som brukar vara populärt, som ishall, bad och Sportlovspalatset i Vikingahallen.

centrum_artikel

De kommunala anläggningarna håller stängt under sportlovet. Pinbackshallen är stängd för allmänheten, likaså Midgårdsbadet och det populära Sportlovspalatset som brukar finnas i Vikingahallen.

Istället är aktiviteterna av informell karaktär och kommunen samt Länsstyrelsen uppmanar kommuninvånare att hålla sig utomhus. Ung i Sigtuna har aktiviteter i Ungdomens hus och Valsta Fritidsgård.

Idrottsanläggningar finns dock öppna för spontanspel för den som önskar, exempelvis Prästängarna, Midgårdsvallen och Råbergsvallen. Det finns också en mängd utegym för unga att testa på. I Sigtuna finns det fortfarande snö i Humbacken för den som vill åka skidor eller pulka.

dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

2020_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

helsida_var2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
mp-outsider