nationaldag_pan
Foto: Sigtunahöjden

Spikrakt ner för hotellen

Hotellen fortsätter backa och det finns inget som kan beskrivas som en återhämtning enligt Stockholms handelskammare.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens hotell är hårt drabbade av pandemin. I mars var logiintäkterna nästan 80 procent lägre än för två år sedan.
– Den akuta situationen med pandemin måste härdas ut och hanteras, men därefter kommer politiken behöva ta ett stort ansvar för att förutsättningarna att bygga upp en större och starkare besöksnäring förbättras, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Beläggningsgraden på hotellen i mars 2021 var cirka 25 procent, att jämföra med 61 procent för två år sedan.
– – Än så länge syns ingenting som kan beskrivas som en återhämtning hos hotellen, så krisen består i besöksnäringen. Det sätter fokus på hur viktigt det blir att vara uthållig i de statliga stöden och fortsätta söka sätt att effektivisera utbetalningarna, för den delen har inte fungerat bra, fortsätter Stefan Westerberg.

nationaldag_helsida
retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

2020_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

defacto_helsida
helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
outsider
nationaldag_out
swedol_outsider
retro_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider