centrum_panorama2020
Foto: Region Stockholm

Spelberoende kan söka vård online

Den som är spelberoende kan nu söka vård online via Beroendecentrum Stockholm.

centrum_artikel

Beroendecentrum Stockholm gör det lättare att söka vård för cannabisanvändning och spel om pengar.
–Vi vill sänka tröskeln för att söka hjälp när det gäller alkohol, cannabis och spel om pengar. Det finns fortfarande stort stigma kring dessa typer av frågor och därför är det extra viktigt att vägen till vård och stöd är så enkel som möjlig, säger Kerstin Annerborn, chef för eStöd inom Beroendecentrum Stockholm.

Sedan tidigare kan man söka hjälp online för alkoholism och genom utvecklad teknik så hoppas man nå ut till fler som behöver hjälp med att komma tillrätta med sitt beroende:
– Förhoppningen är att initiativet ska få fler att söka hjälp. Många är vana att sköta sina ärenden digitalt idag och tycker det är ett smidigt alternativ. Även möjligheten att formulera sig i text är uppskattad, säger Kerstin Annerborn.

Behandlingarna bygger på kognitiv beteendeterapi och innehållet består av både text och övningar som ska hjälpa till att möjliggöra förändring. Man får under behandlingen stöd av en behandlare och all kontakt sker skriftligt via nätet. Den som vill gå måste vara över 18 år och kunna avsätta 2-3 timmar i veckan, man behöver också ha god kunskap i svenska och vara bosatt i landet. Behandlingarna går att nå via 1177 Vårdguiden.

salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys_helsida
speedy_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh