panorama
Arlandagymnasiet i MärstaFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Spärrar till Arlandagymnasiet om ett år

Arlandagymnasiet får som märsta.nu rapporterade om tidigare i år spärrar för att hålla obehöriga personer ute: - Vi har haft en upplevd problematik med att vi inte vet vilka som rör sig i skolan, säger Erik Ryding, tf gymnasiechef Arlandagymnasiet, till SVT.

Spärrar är på väg att installeras på Arlandagymnasiet, detta för att hålla obehöriga personer ute och för att öka tryggheten. Spärrarna kommer att vara liknande de som används på tågstationer och eleverna kommer att få ett passerkort för att ta sig in på skolområdet. Men först i augusti nästa år är allt igång.

Anledningen till att man inte låser ytterdörren är för att man delar utrymme med Kultur- och fritid. Spärrarna kommer att tydliggöra att det inte är allmän plats på skolan, vill man ta sig in till varje pris så går det att klättra över.

Låsta skolor är dock allt vanligare ute i länet. 8-12 procent av de kommunala skolorna i Stockholms stad har sk skalskydd men det är vanligare på gymnasieskolor än grundskolor skriver SVT Stockholm. En av de vanligaste lösningarna är att man blippar sig in genom låsta dörrar, alternativet är passerkort eller kodlås.

helsida
corner_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad