moderat_jul_nyar
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Spärr för småpartier införs

Till valet 2018 kommer en spärr på 2 procent att införas för att komma in i fullmäktige. Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna som båda fick lite mer än tre procent vid valet 2014 lever alltså i riskzonen för att komma in.

Det finns redan en spärr för att komma in i landstingsfullmäktige och riksdagen. Nu införs en 2-procentspärr i fullmäktige rapporterar Radio Stockholm. Det gäller kommuner med en valkrets som Sigtuna, kommuner med mer än en valkrets har en 3-procentspärr.

I Sigtunas kommunfullmäktige är det nio partier som har mandat, Lägst stöd har Kristdemokraterna med 3,28 procent och Samling för Sigtuna med 3,87 procent. Partierna har två mandat vardera och är en del av kommunledningen idag.

happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
colorama_jul
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

centrum_helsida2020

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh