defacto_pan
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Spärr för småpartier införs

Till valet 2018 kommer en spärr på 2 procent att införas för att komma in i fullmäktige. Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna som båda fick lite mer än tre procent vid valet 2014 lever alltså i riskzonen för att komma in.

marstakalaset_artikel

Det finns redan en spärr för att komma in i landstingsfullmäktige och riksdagen. Nu införs en 2-procentspärr i fullmäktige rapporterar Radio Stockholm. Det gäller kommuner med en valkrets som Sigtuna, kommuner med mer än en valkrets har en 3-procentspärr.

I Sigtunas kommunfullmäktige är det nio partier som har mandat, Lägst stöd har Kristdemokraterna med 3,28 procent och Samling för Sigtuna med 3,87 procent. Partierna har två mandat vardera och är en del av kommunledningen idag.

colorama_april2
ica_valsta_choklad

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

marstakalas_helsida
sommar_centrum

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

sigtunavatten_standard

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_helsida
connys
miljopris_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april