centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Spärr för småpartier införs

Till valet 2018 kommer en spärr på 2 procent att införas för att komma in i fullmäktige. Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna som båda fick lite mer än tre procent vid valet 2014 lever alltså i riskzonen för att komma in.

centrum_artikel

Det finns redan en spärr för att komma in i landstingsfullmäktige och riksdagen. Nu införs en 2-procentspärr i fullmäktige rapporterar Radio Stockholm. Det gäller kommuner med en valkrets som Sigtuna, kommuner med mer än en valkrets har en 3-procentspärr.

I Sigtunas kommunfullmäktige är det nio partier som har mandat, Lägst stöd har Kristdemokraterna med 3,28 procent och Samling för Sigtuna med 3,87 procent. Partierna har två mandat vardera och är en del av kommunledningen idag.

defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_helsida
sommarlov_helsida
happy_homes_mars

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

swedol_outsider
valvet_outsider
nrh
marina_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
sommarlov_outsider