arlandagk_panorama
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Spärr för småpartier införs

Till valet 2018 kommer en spärr på 2 procent att införas för att komma in i fullmäktige. Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna som båda fick lite mer än tre procent vid valet 2014 lever alltså i riskzonen för att komma in.

centrum_pask

Det finns redan en spärr för att komma in i landstingsfullmäktige och riksdagen. Nu införs en 2-procentspärr i fullmäktige rapporterar Radio Stockholm. Det gäller kommuner med en valkrets som Sigtuna, kommuner med mer än en valkrets har en 3-procentspärr.

I Sigtunas kommunfullmäktige är det nio partier som har mandat, Lägst stöd har Kristdemokraterna med 3,28 procent och Samling för Sigtuna med 3,87 procent. Partierna har två mandat vardera och är en del av kommunledningen idag.

logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

centrum_pask_helsida

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

bonava_helsida
valsta_utveckling
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
colorama_april
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
bonava_outsider