moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Sodexo

Sparpaket för SAS

SAS sparpaket på 7,5 miljarder riskerar att slå hårt mot kommuninvånare som jobbar inom SAS.

SAS behöver spara in hela 7,5 miljarder, detta samtidigt som man storsatsar på flyget igen och har kring 70 linjer via Arlanda från och med i sommar. Risken finns att SAS-anställda där många bor i kommunen påverkas rapporterar SVT. Om SAS inte kan undvika uppräkningar så blir Sigtuna särskilt sårbart.
– Är det så får det viss påverkan. Vi vet ju att en hel del SAS-anställda bor lokalt, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i kommunen, enligt SVT.

SVT har även varit i kontakt med sigtunabor längs Stora gatan och där kände man till att det skulle sparas in. Sigtunabon Ylva Konradsson sa till SVT att man kanske inte kan bo kvar och får söka andra möjligheter.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
connys