defacto_pan2020
Sigtuna kommun blir nästan 60 000 invånare till 2040Foto: Pressbild

Spår ökad befolkning till 2040

SCB spår kraftig ökad befolkning i kommunen till 2040: - Befolkningstillväxten i Sigtuna beror framför allt på att invandringen väntas överstiga utvandringen i kommunen, säger Alexandra Malm, statistiker på SCB.

Till 2040 kommer Sigtuna kommun att vara nära 60 000 invånare, närmare bestämt 59 400. Det är en ökning med 20 procent, 9820 invånare fler än idag.
– Befolkningstillväxten i Sigtuna beror framför allt på att invandringen väntas överstiga utvandringen i kommunen. Framskrivningen visar att det under perioden 2021–2040 beräknas flytta in omkring 14 600 personer från andra länder, medan 8 170 väntas emigrera. Det ska dock sägas att det är särskilt svårt att göra prognoser om in- och utvandring. Även att antalet födda väntas överstiga antalet döda bidrar till tillväxten, säger Alexandra Malm, statistiker på SCB.

I hela länet väntas befolkningen växa med 16 procent, Sundbyberg sticker ut som den kommun som ökar mest, med hela 27 procent. I hela riket kommer vi vara 11,3 miljoner invånare, 900 000 fler än idag. I stort sett samtliga länets kommuner ökar med minst 10 procent. Några över 20 procent. Danderyd är enda kommun som väntas minska, Vaxholm ökar bara med fem procent. Väsby växer lika mycket som Sigtuna, 20 procent. Upplands-Bro med 22 procent.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
connys_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
mp_outsider2022
connys
nrh
nationaldag_out
swedol_outsider
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
outsider