centrum_ettar
Nya kvarteret Silverskatten som ska bestå av 69 hyresrätterFoto: Illustration/SigtunaHem

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

SigtunaHems kvarter Silverskatten i Sigtuna stadsängar startade med spadtag på torsdagen. Det blir totalt 69 lägenheter i storleken 1-4:or varav sex lägenheter med takterass.
– Det är glädjande att SigtunaHem nu börjar bygga sitt första kvarter i Stadsängarna och att de liksom våra övriga utvecklare har höga hållbarhetsambitioner. Det ska verkligen bli spännande att se det här kvarteret ta form, säger Kim Hultén, Verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Bostadssökande har fått tycka till
Intressenter från SigtunaHems bostadskö har fått tycka till om utformningen av kvarteret och de som flyttar in kommer att få bestämma hur takterasser och gröna ytor ska utformas och vad de ska innehålla.
– Att våra hyresgäster känner att de kan få påverka sitt boende, både inför flytt och under boendetiden, är väldigt viktigt för oss och vi jobbar ständigt med att öka antalet som känner att de har boinflytande, kommenterat Petter Sohlberg, projektchef hos SigtunaHem

Uthyrning av lägenheterna startar i november i år men redan nu under våren kommer ritningar och virtuell tur att erbjudas via SigtunaHems hemsida.

februari
aretsforetag
sigtuna_bygglov
pedagog2018
forskontor

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

sigtunavatten_standard
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
objekt4
objekt2
sangensemble
veterankraft_standard
objekt3
vuxentutbildning
outsider_defacto
standard_start
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
standard