moderaterna_tack
Nya kvarteret Silverskatten som ska bestå av 69 hyresrätterFoto: Illustration/SigtunaHem

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

SigtunaHems kvarter Silverskatten i Sigtuna stadsängar startade med spadtag på torsdagen. Det blir totalt 69 lägenheter i storleken 1-4:or varav sex lägenheter med takterass.
– Det är glädjande att SigtunaHem nu börjar bygga sitt första kvarter i Stadsängarna och att de liksom våra övriga utvecklare har höga hållbarhetsambitioner. Det ska verkligen bli spännande att se det här kvarteret ta form, säger Kim Hultén, Verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Bostadssökande har fått tycka till
Intressenter från SigtunaHems bostadskö har fått tycka till om utformningen av kvarteret och de som flyttar in kommer att få bestämma hur takterasser och gröna ytor ska utformas och vad de ska innehålla.
– Att våra hyresgäster känner att de kan få påverka sitt boende, både inför flytt och under boendetiden, är väldigt viktigt för oss och vi jobbar ständigt med att öka antalet som känner att de har boinflytande, kommenterat Petter Sohlberg, projektchef hos SigtunaHem

Uthyrning av lägenheterna startar i november i år men redan nu under våren kommer ritningar och virtuell tur att erbjudas via SigtunaHems hemsida.

defacto_host2018
defacto_banner_sep
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

happy_homes_juli

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

skanela_matcher18-19
objekt3
connys
Norra Redovisningshuset
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
nfc_vinter
objekt2
outsider
sportfiske_banner
objekt4