julbanner
Nya kvarteret Silverskatten som ska bestå av 69 hyresrätterFoto: Illustration/SigtunaHem

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

SigtunaHems kvarter Silverskatten i Sigtuna stadsängar startade med spadtag på torsdagen. Det blir totalt 69 lägenheter i storleken 1-4:or varav sex lägenheter med takterass.
– Det är glädjande att SigtunaHem nu börjar bygga sitt första kvarter i Stadsängarna och att de liksom våra övriga utvecklare har höga hållbarhetsambitioner. Det ska verkligen bli spännande att se det här kvarteret ta form, säger Kim Hultén, Verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Bostadssökande har fått tycka till
Intressenter från SigtunaHems bostadskö har fått tycka till om utformningen av kvarteret och de som flyttar in kommer att få bestämma hur takterasser och gröna ytor ska utformas och vad de ska innehålla.
– Att våra hyresgäster känner att de kan få påverka sitt boende, både inför flytt och under boendetiden, är väldigt viktigt för oss och vi jobbar ständigt med att öka antalet som känner att de har boinflytande, kommenterat Petter Sohlberg, projektchef hos SigtunaHem

Uthyrning av lägenheterna startar i november i år men redan nu under våren kommer ritningar och virtuell tur att erbjudas via SigtunaHems hemsida.

julbanner2
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
happy_homes_juli
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

lager_bilnet
colorama_vinter
nrh_lania
objekt2
funkis_2
vanster_jul
sigtunavatten_standard
outsider
connys
komvuxq3_4
objekt3
objekt4