midsommar
Nya kvarteret Silverskatten som ska bestå av 69 hyresrätterFoto: Illustration/SigtunaHem

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

SigtunaHems kvarter Silverskatten i Sigtuna stadsängar startade med spadtag på torsdagen. Det blir totalt 69 lägenheter i storleken 1-4:or varav sex lägenheter med takterass.
– Det är glädjande att SigtunaHem nu börjar bygga sitt första kvarter i Stadsängarna och att de liksom våra övriga utvecklare har höga hållbarhetsambitioner. Det ska verkligen bli spännande att se det här kvarteret ta form, säger Kim Hultén, Verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Bostadssökande har fått tycka till
Intressenter från SigtunaHems bostadskö har fått tycka till om utformningen av kvarteret och de som flyttar in kommer att få bestämma hur takterasser och gröna ytor ska utformas och vad de ska innehålla.
– Att våra hyresgäster känner att de kan få påverka sitt boende, både inför flytt och under boendetiden, är väldigt viktigt för oss och vi jobbar ständigt med att öka antalet som känner att de har boinflytande, kommenterat Petter Sohlberg, projektchef hos SigtunaHem

Uthyrning av lägenheterna startar i november i år men redan nu under våren kommer ritningar och virtuell tur att erbjudas via SigtunaHems hemsida.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

vuxenutbildning2
februari
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
brf_englamarken
varen2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt2
sigtunavatten_standard
forskontor
sap_outsider
objekt3
standard_ridskola
objekt4
outsider_defacto
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
outsider_moderat
veterankraft_standard
val2018
connys
nfc_vinter