marsta_centrum_blackweekend
Delar av styrelsen: Lena Hedman, Thorbjörn Stensson, Ingemar Hedman, Lill Sjöström.Foto: Insändarbild

Späckat program i Märsta kulturstuga

Märsta kulturförening firar tio år i år och under hösten har man laddat med ett späckat program i kulturstugan.

oppethus_agy

Märsta Kulturförening firar tio år med verksamheten i Märsta kulturstuga i centrala Märsta. Sedan 2009 har man arrangerat utställningar, föredrag, musikevenemang och annat i den röda stugan i korsningen Södergatan/Stockholmsvägen. I oktober kommer man att hålla en samlingsutställning.

Märsta kulturförening hoppas att fler ska upptäcka deras verksamhet. Det blir ett späckat schema i höst med start 29:e september då jazzgruppen Tommy Larsson Quartet kommer på besök. 6:e oktober spelar Dilyar med DJ kurdisk och svensk folkmusik. Det finns den en butik med konsthantverk och fairtradeprodukter samt att det finns ett kafé med hembakat och nybryggt kaffe.

defacto_host2018

Luciakröningen flyttar till Valsta

Nöjesnyheter Kröningen av Lucia kommer i år att ske i Valsta i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas: -Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta, säger Lola Svensson, projektledare på SigtunaHem.

happy_homes_juli
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

sportfiskebanner2

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

oppethus_agy

Sigtunavikingen ska redas ut

Kulturnyheter En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

sbrf_sep
komvuxq3_4
nrh_lania
objekt3
objekt2
objekt4
sportfiske_banner
outsider
connys
colorama_vinter
skridskoskola