arlandagk_panorama
Delar av styrelsen: Lena Hedman, Thorbjörn Stensson, Ingemar Hedman, Lill Sjöström.Foto: Insändarbild

Späckat program i Märsta kulturstuga

Märsta kulturförening firar tio år i år och under hösten har man laddat med ett späckat program i kulturstugan.

centrum_tvaar

Märsta Kulturförening firar tio år med verksamheten i Märsta kulturstuga i centrala Märsta. Sedan 2009 har man arrangerat utställningar, föredrag, musikevenemang och annat i den röda stugan i korsningen Södergatan/Stockholmsvägen. I oktober kommer man att hålla en samlingsutställning.

Märsta kulturförening hoppas att fler ska upptäcka deras verksamhet. Det blir ett späckat schema i höst med start 29:e september då jazzgruppen Tommy Larsson Quartet kommer på besök. 6:e oktober spelar Dilyar med DJ kurdisk och svensk folkmusik. Det finns den en butik med konsthantverk och fairtradeprodukter samt att det finns ett kafé med hembakat och nybryggt kaffe.

sangensemble

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

arlandagolf
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

defacto_helsida
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

banner_trerosor
sigtunavatten_standard

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
karby_varme1
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

extravaganza_outsider
karby2
ridskola2019_outsider
sh_oppet