defacto_pan
Delar av styrelsen: Lena Hedman, Thorbjörn Stensson, Ingemar Hedman, Lill Sjöström.Foto: Insändarbild

Späckat program i Märsta kulturstuga

Märsta kulturförening firar tio år i år och under hösten har man laddat med ett späckat program i kulturstugan.

Märsta Kulturförening firar tio år med verksamheten i Märsta kulturstuga i centrala Märsta. Sedan 2009 har man arrangerat utställningar, föredrag, musikevenemang och annat i den röda stugan i korsningen Södergatan/Stockholmsvägen. I oktober kommer man att hålla en samlingsutställning.

Märsta kulturförening hoppas att fler ska upptäcka deras verksamhet. Det blir ett späckat schema i höst med start 29:e september då jazzgruppen Tommy Larsson Quartet kommer på besök. 6:e oktober spelar Dilyar med DJ kurdisk och svensk folkmusik. Det finns den en butik med konsthantverk och fairtradeprodukter samt att det finns ett kafé med hembakat och nybryggt kaffe.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis
outsider

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

frisyr_december
icavalsta_julbanner
sigtunavatten_standard

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

funkis_2
banner_trerosor
connys
nrh