defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Skyddsvärnet

Späckat program för Valsta Café

Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_artikel

Skyddsvärnet är en ideell organisation kommer med start på fredag att starta upp i Valsta Centrum i Valsta Café. Årserfarna tillsammans är ett projekt för 65+ som beviljats stöd från Socialstyrelsen där äldre kan komma för att umgås, äta eller fika.

Planeringen för sommaren bjuder även på vernissage där lokala Katarina Torfasson är först ut som Månadens konstnär. På tisdagar arrangeras sopplunch med författarbesök och musikalisk underhållning. Torsdagarna bjuder på ”pysselcafé”.

Projektledaren Sandra Tillbom berättar att det varit viktigt att engagera lokalbefolkningen och de lokala initiativen för att överbrygga klyftor och ta tillvara det positiva md orten:
– Det har varit oerhört viktigt att lära känna aktörer på plats för att på så vis förstå vad som görs i dagsläget samt ytterligare behov och önskemål. Vi ska vara ett komplement till redan befintliga aktörer så som exempelvis Valsta församling och Valsta simhall som erbjuder förnödenheter, samtal och kreativa upplevelser. Till hösten planerar vi för träffar med digitala samtal kring eventuell problematik kring internet, språkcafé, hälsoprat och annat som det finns intresse för.

connys_helsida
januari_helsida
happyhomes_sommar2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

agy_flyg_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus-helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

speedy_vinter_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

centrum_helsida2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

prima_helsida
2020_helsida
meko_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
agy-outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
agy_flyg_outsider