budget_panorama
Foto: Insändarbild/Skyddsvärnet

Späckat program för Valsta Café

Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_artikel

Skyddsvärnet är en ideell organisation kommer med start på fredag att starta upp i Valsta Centrum i Valsta Café. Årserfarna tillsammans är ett projekt för 65+ som beviljats stöd från Socialstyrelsen där äldre kan komma för att umgås, äta eller fika.

Planeringen för sommaren bjuder även på vernissage där lokala Katarina Torfasson är först ut som Månadens konstnär. På tisdagar arrangeras sopplunch med författarbesök och musikalisk underhållning. Torsdagarna bjuder på ”pysselcafé”.

Projektledaren Sandra Tillbom berättar att det varit viktigt att engagera lokalbefolkningen och de lokala initiativen för att överbrygga klyftor och ta tillvara det positiva md orten:
– Det har varit oerhört viktigt att lära känna aktörer på plats för att på så vis förstå vad som görs i dagsläget samt ytterligare behov och önskemål. Vi ska vara ett komplement till redan befintliga aktörer så som exempelvis Valsta församling och Valsta simhall som erbjuder förnödenheter, samtal och kreativa upplevelser. Till hösten planerar vi för träffar med digitala samtal kring eventuell problematik kring internet, språkcafé, hälsoprat och annat som det finns intresse för.

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

boisigtuna
landsbygdsdag

Nu kan du utse Årets eldsjäl i Valsta

Märstafolket För första gången kan allmänheten vara med och nominera till årets Eldsjäl i Valsta: - Vi vill lyfta fram människor som jobbar ideellt för stadsdelens utveckling, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

speedy_vinter_helsida
fixa_laddplats_helsida
personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
kkdk_helsida
helsida
defacto_helsida
nrh
corner_outsider
skanela_event_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
personal_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
kkdk_outsider
laddplats_out
meko_outsider