defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Skyddsvärnet

Späckat program för Valsta Café

Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_artikel

Skyddsvärnet är en ideell organisation kommer med start på fredag att starta upp i Valsta Centrum i Valsta Café. Årserfarna tillsammans är ett projekt för 65+ som beviljats stöd från Socialstyrelsen där äldre kan komma för att umgås, äta eller fika.

Planeringen för sommaren bjuder även på vernissage där lokala Katarina Torfasson är först ut som Månadens konstnär. På tisdagar arrangeras sopplunch med författarbesök och musikalisk underhållning. Torsdagarna bjuder på ”pysselcafé”.

Projektledaren Sandra Tillbom berättar att det varit viktigt att engagera lokalbefolkningen och de lokala initiativen för att överbrygga klyftor och ta tillvara det positiva md orten:
– Det har varit oerhört viktigt att lära känna aktörer på plats för att på så vis förstå vad som görs i dagsläget samt ytterligare behov och önskemål. Vi ska vara ett komplement till redan befintliga aktörer så som exempelvis Valsta församling och Valsta simhall som erbjuder förnödenheter, samtal och kreativa upplevelser. Till hösten planerar vi för träffar med digitala samtal kring eventuell problematik kring internet, språkcafé, hälsoprat och annat som det finns intresse för.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider