moderat_sommar
Foto: Insändarbild/Skyddsvärnet

Späckat program för Valsta Café

Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_artikel

Skyddsvärnet är en ideell organisation kommer med start på fredag att starta upp i Valsta Centrum i Valsta Café. Årserfarna tillsammans är ett projekt för 65+ som beviljats stöd från Socialstyrelsen där äldre kan komma för att umgås, äta eller fika.

Planeringen för sommaren bjuder även på vernissage där lokala Katarina Torfasson är först ut som Månadens konstnär. På tisdagar arrangeras sopplunch med författarbesök och musikalisk underhållning. Torsdagarna bjuder på ”pysselcafé”.

Projektledaren Sandra Tillbom berättar att det varit viktigt att engagera lokalbefolkningen och de lokala initiativen för att överbrygga klyftor och ta tillvara det positiva md orten:
– Det har varit oerhört viktigt att lära känna aktörer på plats för att på så vis förstå vad som görs i dagsläget samt ytterligare behov och önskemål. Vi ska vara ett komplement till redan befintliga aktörer så som exempelvis Valsta församling och Valsta simhall som erbjuder förnödenheter, samtal och kreativa upplevelser. Till hösten planerar vi för träffar med digitala samtal kring eventuell problematik kring internet, språkcafé, hälsoprat och annat som det finns intresse för.

centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida
helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider