helsida_var2021
Renonorden hämtar sopor i Sigtuna kommunFoto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Sopstrejk kan drabba Sigtuna kommun

RenoNordens sopåkare har gått ut i strejk i Stockholm idag och det kan senare även drabba Sigtuna kommun. Sigtuna Vatten och Renhållning har fått besked om att strejken inte ska drabba Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Renonorden som hämtar sopor i bland annat Sigtuna kommun är ekonomiskt pressat och anklagas nu av sina åkare för lönedumpning. I Stockholm strejkade idag sopåkare rapporterar Svt Stockholm.
– Vi har högre belastning och lägre löner. Nu kommer det att bli sämre, säger Peter Börjesson som arbetat som sophämtare i 20 år till SVT Stockholm.

Renonorden har meddelat Sigtuna Vatten att man inte förväntar sig att strejken ska nå Sigtuna. märsta.nu har tagit del av ett utskick till Sigtuna Vatten och Renhållning om situationen där regionchef Peter Avenberg skriver att man arbetar för en lösning i Stockholm så snart som möjligt.

 

defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

centrum_helsida2020

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

vardcentral_helsida
rentawreck_helsida
mp-helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
heat-out
swedol_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider