defacto_pan2020
Utanför Valsta Centrum ser det ofta ut så härFoto: Insändarbild
Här är det Frejgatan som blivit en sopstation: - Jag såg råttor här, säger en läsare. Foto: Insändarbild

Sopigt Valsta upprör boende

På flera platser i Valsta är sophantering under all kritik och boende har börjat se råttor i högarna: - Det har sett ut så där i över en månad, säger en av de boende till märsta.nu

centrum_artikel

På facebook har valstabor reagerat över att sopor ligger ute och skräpar. På Frejgatan har sopor av olika sort, både hushåll och grov, lagts intill en container. Enligt en märsta.nu-läsare har det sett ut så där i en månad och råttor cirkulerar kring soporna.

Uppe vid Valsta Centrum har boende problem med sortering, nästan dagligen får personal rensa upp då sopor inte slängs i sorteringstunnorna utan läggs utanför. Enligt SigtunaHem är det dock ett tillfälligt fel:
– Våra hyresgäster får information om hur sopsorteringen fungerar. Men i Valsta C verkar någonting ha gått sönder eller blivit överfyllt med vatten för tillfället, vi har personal som tittar närmare på problemet och försöker fixa till det snarast möjligt, säger Göran Pettersson, redaktör hos SigtunaHem, i ett mail till märsta.nu
Fotnot: märsta.nu har sökt Sigtuna Vatten & renhållning för en kommentar men utan resultat.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider