budget_panorama
Sopor som dumpades i MärstaFoto: Insändarbild

Sopberg i Märsta dal: Det är under all kritik

På återvinningsstationen i Märsta dal/Märsta Centrum har det dumpats både hushållsavfall och elektronik: - Helt bedrövligt och helt oacceptabelt och under all kritik, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning.

fraga_liberalerna

En kommuninvånare har noterat att det vid återvinningsstationen i Märsta dal dumpats både hushållsavfall och elektronik. Det är inte första gången det slängs saker utanför och nu har kommuninvånaren fått nog:
– Skandal tycker jag, invånarna har ju ett ansvar men struntar i det, uppger kommuninvånaren.

På Sigtuna Vatten & Renhållning är känslan nästan uppgiven:
– Helt bedrövligt och helt oacceptabelt och under all kritik. Återvinningsstationerna bygger på att avfallslämnare av förpackningar gör rätt – och inte som i detta fall dumpar hushållsavfall och farligt avfall – detta i sig är förbjudet, och går det att hitta en avsändare så ska dessa polisanmälas, skriver avfallsstrategen Maria Vikström Nordmark.

Maria Vikström Nordmark poängterar att det är kommuninvånare som ligger bakom dumpningarna. Det är varken Sigtuna kommun, Sigtuna Vatten och Renhållning eller FTI, Förpackningsinsamlingen, som gör fel. Hon uppmanar de som ser fel att anmäla till FTI så städar dem och sanerar omgående. Problemet på den aktuella återvinningsstationen hanterades under tisdagsförmiddagen av FTI.

julen_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
kristina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

connys_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
meko_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
meko_outsider
julen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
kristina_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider