panorama_centrum

Sommarens vägarbeten i kommunen

Trafikverket genomför den del vägarbeten i sommar som påverkar kommunen.

Fyra vägarbeten kommer att påverka trafiken i kommunen under sommaren. Väg 263 är ett pågående projekt mellan ”Tullen” och Steningehöjden/Ölsta där det byggs en rondell. Arbetet beräknas pågå till i slutet av hösten/början vintern.

Men utöver det kommer Arlandaleden att asfalteras med start nästa vecka. Även väg 905 mellan Måby till Nybygget berörs. Båda dessa arbeten pågår fram till 13:e juni.

Väg 858 mellan Hargsbro och Skalmsta pågår sedan 11:e maj till och med 30/7. Får är det ledningsarbete som pågår med nedsatt hastighet till 39 km/h. PÅ väg 932 mellan Karby-Herresta pågår kabelarbete och vid ett stort antal tillfällen till och med 18/1 2022 kommer hastigheten sättas ner till 30 km/h. Arbetet uppges ha stor påverkan på trafiken i båda riktningar.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider