sap_pan
Sofie Lidén efter sin vinst med Mark Cooper och tävlingsledaren Chef Felix MaiettaFoto: Pressbild

Sofie vann kocktävling efter tre års väntan

Sofie Lidén som arbetar som kock på Sigtunahöjdens Restaurang Skoog vann Copper Skillet efter att ha kvalat in till tävlingen för tre år sedan.

På grund av pandemin har Copper Skillet-finalen inte kunnat avgöras, Sofie Lidén vann både den svenska och europeiska finalen 2019, men världsfinalen i Las Vegas sattes på paus. Totalt var det sex kockar som tävlade och bedömdes i fem kriterier; smak, presentation, arbetssätt, hygien och matsvinn. Sofie fick högsta betyg i samtliga delmoment.
– Sofie kommer inte bara hem som en vinnare utan även som en förebild för unga kockar runt om i världen, som första kvinna att vinna Copper Skillets seniorklass i världsfinal. I mötes- och besöksnäringen behöver vi starka förebilder som bidrar till att skapa attraktionskraft för vår bransch. Vi är stolta att få fira Sofies succé i Las Vegas och att få arbeta tillsammans med en sån stark förebild, skriver Sigtunahöjden i ett pressmeddelande.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

mp_helsida_april
kso_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
social_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sfs_out
swedol_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kso-duell_out
connys