halloween_centrum
Sofia Strand bodde i Sigtuna mellan 2015-2016Foto: Pressbild

Sofia flyttade från Sigtuna för att satsa på musiken

Sofia Strand flyttade från Sigtuna till London och har nu gett ut en ny singel.

centrum_artikel

Sofia Strand hette tidigare Sjöstrand när hon bodde i Sigtuna mellan åren 2015-2016, hon flyttade sen till London för att satsa på musikkarriären och bytte namn till Strand för enkelhetens skull eftersom engelsmännen har svårt med att uttala ”Sjö”. Hennes familj bestående av mamma, pappa, lillebror och hund bor dock kvar i Sigtuna.
– Jag bor i London nu sedan 3 år tillbaka för att plugga musik på ett universitet här och har precis tagit kandidat examen i det, berättar hon.

Sofia är nu 23 år gammal och beskrivs som en commercial pop-sångerska. Hon växte upp omgiven av musik och började uppträda i tidig ålder. Uppträda gjorde hon i Täbys musikklasser och på sånglinjen Kulturarnas gymnasium. Utbildningen i London heter Popular Music Performance Vocals på British and Irish Modern Music Institute.

Hon inspireras av Zara Larsson, Dua Lipa och Billie Eilish. Hennes låtar skrivs utifrån hennes egna perspektiv och erfarenheter i livet. Första singeln Trouble släpptes 15:e november och finns på bland annat Spotify.
– Jag skriver mina låtar om allt möjligt och allt som händer i mitt liv. Det som är min verklighet. Jag går mot en mer elektronisk vibe och det är mycket mer synthbaserat än mina tidigare låtar och verkligen inspirerar mig att dansa, säger Sofia Strand.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

2020_helsida
defacto_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

helsida_var2021
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

bostad_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider