abs_pask
Sofia Strand bodde i Sigtuna mellan 2015-2016Foto: Pressbild

Sofia flyttade från Sigtuna för att satsa på musiken

Sofia Strand flyttade från Sigtuna till London och har nu gett ut en ny singel.

Sofia Strand hette tidigare Sjöstrand när hon bodde i Sigtuna mellan åren 2015-2016, hon flyttade sen till London för att satsa på musikkarriären och bytte namn till Strand för enkelhetens skull eftersom engelsmännen har svårt med att uttala ”Sjö”. Hennes familj bestående av mamma, pappa, lillebror och hund bor dock kvar i Sigtuna.
– Jag bor i London nu sedan 3 år tillbaka för att plugga musik på ett universitet här och har precis tagit kandidat examen i det, berättar hon.

Sofia är nu 23 år gammal och beskrivs som en commercial pop-sångerska. Hon växte upp omgiven av musik och började uppträda i tidig ålder. Uppträda gjorde hon i Täbys musikklasser och på sånglinjen Kulturarnas gymnasium. Utbildningen i London heter Popular Music Performance Vocals på British and Irish Modern Music Institute.

Hon inspireras av Zara Larsson, Dua Lipa och Billie Eilish. Hennes låtar skrivs utifrån hennes egna perspektiv och erfarenheter i livet. Första singeln Trouble släpptes 15:e november och finns på bland annat Spotify.
– Jag skriver mina låtar om allt möjligt och allt som händer i mitt liv. Det som är min verklighet. Jag går mot en mer elektronisk vibe och det är mycket mer synthbaserat än mina tidigare låtar och verkligen inspirerar mig att dansa, säger Sofia Strand.

happy_homes_mars
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

festspec_corona_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

speedy_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider