centrum_jul_panorama
Sofia Strand bodde i Sigtuna mellan 2015-2016Foto: Pressbild

Sofia flyttade från Sigtuna för att satsa på musiken

Sofia Strand flyttade från Sigtuna till London och har nu gett ut en ny singel.

centrum_jul_artikel

Sofia Strand hette tidigare Sjöstrand när hon bodde i Sigtuna mellan åren 2015-2016, hon flyttade sen till London för att satsa på musikkarriären och bytte namn till Strand för enkelhetens skull eftersom engelsmännen har svårt med att uttala ”Sjö”. Hennes familj bestående av mamma, pappa, lillebror och hund bor dock kvar i Sigtuna.
– Jag bor i London nu sedan 3 år tillbaka för att plugga musik på ett universitet här och har precis tagit kandidat examen i det, berättar hon.

Sofia är nu 23 år gammal och beskrivs som en commercial pop-sångerska. Hon växte upp omgiven av musik och började uppträda i tidig ålder. Uppträda gjorde hon i Täbys musikklasser och på sånglinjen Kulturarnas gymnasium. Utbildningen i London heter Popular Music Performance Vocals på British and Irish Modern Music Institute.

Hon inspireras av Zara Larsson, Dua Lipa och Billie Eilish. Hennes låtar skrivs utifrån hennes egna perspektiv och erfarenheter i livet. Första singeln Trouble släpptes 15:e november och finns på bland annat Spotify.
– Jag skriver mina låtar om allt möjligt och allt som händer i mitt liv. Det som är min verklighet. Jag går mot en mer elektronisk vibe och det är mycket mer synthbaserat än mina tidigare låtar och verkligen inspirerar mig att dansa, säger Sofia Strand.

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

valsta_tomte

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

tp_helsida
happyhomes_2019
defacto_jul
julbord_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
colorama_april2
tp_outsider
connys
julbord
greeknight_outsider
valsta_tomte_outsider
julshow_outsider