moderat_jul_nyar
Sofia Strand bodde i Sigtuna mellan 2015-2016Foto: Pressbild

Sofia flyttade från Sigtuna för att satsa på musiken

Sofia Strand flyttade från Sigtuna till London och har nu gett ut en ny singel.

Sofia Strand hette tidigare Sjöstrand när hon bodde i Sigtuna mellan åren 2015-2016, hon flyttade sen till London för att satsa på musikkarriären och bytte namn till Strand för enkelhetens skull eftersom engelsmännen har svårt med att uttala ”Sjö”. Hennes familj bestående av mamma, pappa, lillebror och hund bor dock kvar i Sigtuna.
– Jag bor i London nu sedan 3 år tillbaka för att plugga musik på ett universitet här och har precis tagit kandidat examen i det, berättar hon.

Sofia är nu 23 år gammal och beskrivs som en commercial pop-sångerska. Hon växte upp omgiven av musik och började uppträda i tidig ålder. Uppträda gjorde hon i Täbys musikklasser och på sånglinjen Kulturarnas gymnasium. Utbildningen i London heter Popular Music Performance Vocals på British and Irish Modern Music Institute.

Hon inspireras av Zara Larsson, Dua Lipa och Billie Eilish. Hennes låtar skrivs utifrån hennes egna perspektiv och erfarenheter i livet. Första singeln Trouble släpptes 15:e november och finns på bland annat Spotify.
– Jag skriver mina låtar om allt möjligt och allt som händer i mitt liv. Det som är min verklighet. Jag går mot en mer elektronisk vibe och det är mycket mer synthbaserat än mina tidigare låtar och verkligen inspirerar mig att dansa, säger Sofia Strand.

happyhomes_2019

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
colorama_jul
centrum_helsida2020

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
teatergrillen_outsider
connys