defacto_pan
Foto: Press/SigtunaHem

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

marstakalaset_artikel

Parkskötsel i SigtunaHems bostadsområden har tidigare skötts i egen regi, men nu har SigtunaHem lagt över det på Sodexo av ekonomiska skäl, det kommer inte innebära någon sämre markskötsel försäkrar Göran Langer, VD.
– SigtunaHem är ett aktiebolag med marknadsmässiga krav på avkastning, vilket gör att vi måste fokusera på att minska våra kostnader. Vi har dessutom ett tydligt krav på oss från vår ägare, Sigtuna kommun, att bygga nya lägenheter. För att kunna göra det måste vi förbättra
resultatet, säger Göran Langer till SigtunaHems tidning Glimten.

Personal erbjuds gå över
All nuvarande personal i markarbete hos SigtunaHem har erbjudits att gå över med samma villkor till Sodexo. Sodexo kommer även köpa SigtunHems inventarier och hyra in sig i deras befintliga lokaler i Märsta och Sigtuna. SigtunaHem kommer att ha en egenorganisation på plats som ser till att Sodexo gör det som är överenskommet. Alexander Lindqvist har därför anställts som markchef och man håller på att rekrytera en markförvaltare som ska hantera samarbetet med Sodexo och driva projekt med markutveckling.
– Det som ingår i Sodexos uppdrag är tillsyn och skötsel av alla våra områden, miljöhusen, och dessutom snö- och halkbekämpning, uppger Robert Öhlin, förvaltningschef, för Glimten.

Hoppas få fler uppdrag i Stockholm
SigtunaHem är inte den första kunden inom markskötsel för Sodexo utan man har likande avtal i Mora där man levererar både städ, utemiljö och tekniska tjänster. Med SigtunaHem hoppas man få fler uppdrag i Stockholmsområdet.
– Det är fantastiskt roligt att vi har fått
förtroendet att göra det här, och jag tror att vi
kan bidra med att få till en effektiv organisation, säger Tommy Royé, regionchef på Sodexo.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

colorama_april2
defacto_helsida
happyhomes_2019
miljopris_helsida
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sigtunavatten_standard

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar_centrum
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

arlanda_golf_juli

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sportfiske_sommar
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider
nrh