defacto_pan2020
Foto: Press/SigtunaHem

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Parkskötsel i SigtunaHems bostadsområden har tidigare skötts i egen regi, men nu har SigtunaHem lagt över det på Sodexo av ekonomiska skäl, det kommer inte innebära någon sämre markskötsel försäkrar Göran Langer, VD.
– SigtunaHem är ett aktiebolag med marknadsmässiga krav på avkastning, vilket gör att vi måste fokusera på att minska våra kostnader. Vi har dessutom ett tydligt krav på oss från vår ägare, Sigtuna kommun, att bygga nya lägenheter. För att kunna göra det måste vi förbättra
resultatet, säger Göran Langer till SigtunaHems tidning Glimten.

Personal erbjuds gå över
All nuvarande personal i markarbete hos SigtunaHem har erbjudits att gå över med samma villkor till Sodexo. Sodexo kommer även köpa SigtunHems inventarier och hyra in sig i deras befintliga lokaler i Märsta och Sigtuna. SigtunaHem kommer att ha en egenorganisation på plats som ser till att Sodexo gör det som är överenskommet. Alexander Lindqvist har därför anställts som markchef och man håller på att rekrytera en markförvaltare som ska hantera samarbetet med Sodexo och driva projekt med markutveckling.
– Det som ingår i Sodexos uppdrag är tillsyn och skötsel av alla våra områden, miljöhusen, och dessutom snö- och halkbekämpning, uppger Robert Öhlin, förvaltningschef, för Glimten.

Hoppas få fler uppdrag i Stockholm
SigtunaHem är inte den första kunden inom markskötsel för Sodexo utan man har likande avtal i Mora där man levererar både städ, utemiljö och tekniska tjänster. Med SigtunaHem hoppas man få fler uppdrag i Stockholmsområdet.
– Det är fantastiskt roligt att vi har fått
förtroendet att göra det här, och jag tror att vi
kan bidra med att få till en effektiv organisation, säger Tommy Royé, regionchef på Sodexo.

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

nrh
connys
teatergrillen_outsider