arlandagk_panorama
Foto: Press/SigtunaHem

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

rosta_sigtuna2

Parkskötsel i SigtunaHems bostadsområden har tidigare skötts i egen regi, men nu har SigtunaHem lagt över det på Sodexo av ekonomiska skäl, det kommer inte innebära någon sämre markskötsel försäkrar Göran Langer, VD.
– SigtunaHem är ett aktiebolag med marknadsmässiga krav på avkastning, vilket gör att vi måste fokusera på att minska våra kostnader. Vi har dessutom ett tydligt krav på oss från vår ägare, Sigtuna kommun, att bygga nya lägenheter. För att kunna göra det måste vi förbättra
resultatet, säger Göran Langer till SigtunaHems tidning Glimten.

Personal erbjuds gå över
All nuvarande personal i markarbete hos SigtunaHem har erbjudits att gå över med samma villkor till Sodexo. Sodexo kommer även köpa SigtunHems inventarier och hyra in sig i deras befintliga lokaler i Märsta och Sigtuna. SigtunaHem kommer att ha en egenorganisation på plats som ser till att Sodexo gör det som är överenskommet. Alexander Lindqvist har därför anställts som markchef och man håller på att rekrytera en markförvaltare som ska hantera samarbetet med Sodexo och driva projekt med markutveckling.
– Det som ingår i Sodexos uppdrag är tillsyn och skötsel av alla våra områden, miljöhusen, och dessutom snö- och halkbekämpning, uppger Robert Öhlin, förvaltningschef, för Glimten.

Hoppas få fler uppdrag i Stockholm
SigtunaHem är inte den första kunden inom markskötsel för Sodexo utan man har likande avtal i Mora där man levererar både städ, utemiljö och tekniska tjänster. Med SigtunaHem hoppas man få fler uppdrag i Stockholmsområdet.
– Det är fantastiskt roligt att vi har fått
förtroendet att göra det här, och jag tror att vi
kan bidra med att få till en effektiv organisation, säger Tommy Royé, regionchef på Sodexo.

oppning_helsida
eu_sap
happyhomes_2019
mp_eu
moderaternamaj
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

varfest_helsida
rosta_sigtuna2

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

fme_outsider
connys
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
nrh
sap_outsider_eu
sh_oppet
defacto_outsider
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
colorama_april
v_eu
ridskola2019_outsider