defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Socialjourer har inte tillgång till system utanför arbetstid

Sigtuna kommuns socialjour är en av jourerna i landet där personal inte har tillgång verksamhetssystem under helgen eller utanför arbetstid.

centrum_artikel
Ett 15-tal socialjourer i kommuner i Stockholms län har inte tillgång till verksamhetssystem rapporterar SVT Stockholm. Sigtuna är en av dessa kommuner tillsammans med bland annat grannkommunerna Bro, Väsby och Vallentuna. Informationen från arbetssystemen finns bara tillgänglig på kontorstid, det val säga 40 timmar i veckan. Övrig tid, alltså 128 timmar i veckan som bemannas av socialjouren, kan beslut om barn som far illa fattas utan någon bakgrundskunskap.
Detta är dock inte enbart ett stockholmsproblem utan enligt SVT Stockholm ser det ut så här ute i landet också. Det finns inga lagliga hinder eller sekretessaspekter som skulle sätta stopp för personal att ha tillgång till systemen utanför arbetstid utan anledningarna har varit att det ansetts för dyrt eller för tekniskt komplicerat att göra systemen tillgängligt även för socialjouren. Socialjouren har ett tungt ansvar på kvällar och helger om barn far illa.
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider