halloween_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Socialdemokraterna: Nya uppgifter för oss

Socialdemokraterna bemöter den kritik riktas mot dem från Uppdrag granskning: - Det som redaktionen presenterat för oss, och som ska ha ägt rum för mellan 10 och 15 år sedan, har varit helt nya uppgifter för oss, säger lokale S-ordföranden Björn Stenutz

centrum_artikel

Ikväll sänds Uppdrag granskning på SVT eller SVT Play. Programmet handlar om att dåvarande S-ledning med Anders Johansson, numera Sandén, tagit gynnat PEAB och i sin tur fått gåvor av byggbolaget. Den nuvarande socialdemokratiska ledningen som har få, om ens någon, koppling till åren 2005-2010, uppger i ett pressmeddelande att uppgifterna som presenteras för dem av Uppdrag Granskning är helt nya.
– Vi ser allvarligt på anklagelserna, väl medvetna om att det är länge sedan det ska ha hänt. Vi har gjort vad vi kunnat för att vara behjälpliga med att svara på frågor och göra efterforskningar i vår egen bokföring och övriga underlag från den tiden, säger ordföranden Björn Stenutz.

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun har skickat ett brev till byggbolaget Peabs koncernledning med begäran om att få ta del av den granskningsrapport som Uppdrag Granskning baserar sin rapportering på.

Nuvarande oppositionsrådet som tog över kort efter att förra Uppdrag granskning sändes 2017 får återigen en uppförsbacke att arbeta i:
– Jag som förtroendevald vet att just förtroende är en färskvara och jag själv arbetar hela tiden med att visa kommuninvånarna varför vi socialdemokrater förtjänar deras röster i nästa val. Så på det sättet känns det som nu kommer fram både som en uppförsbacke och orättvist eftersom detta ska ha utspelat sig flera år innan jag själv blev politiskt aktiv, säger hon.

Hon fortsätter satsa på kommunen, bland annat avsade hon sig en riksdagsplats för att jobba med lokalpolitiken.
– Jag är väl medveten om att det blir tufft men vet samtidigt att det som framställs i programmet inte är så vi socialdemokrater bedriver vår verksamhet. Vi vill möta väljarna i ärliga samtal om politiska idéer och förslag för att vinna förtroende. Det är vad politik ska handla om.

centrum_helsida2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

helsida_var2021

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
dack-helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
connys
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dack-outsider
centrum_sommar_out