stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Socialdemokraterna: Nya uppgifter för oss

Socialdemokraterna bemöter den kritik riktas mot dem från Uppdrag granskning: - Det som redaktionen presenterat för oss, och som ska ha ägt rum för mellan 10 och 15 år sedan, har varit helt nya uppgifter för oss, säger lokale S-ordföranden Björn Stenutz

centrum_artikel

Ikväll sänds Uppdrag granskning på SVT eller SVT Play. Programmet handlar om att dåvarande S-ledning med Anders Johansson, numera Sandén, tagit gynnat PEAB och i sin tur fått gåvor av byggbolaget. Den nuvarande socialdemokratiska ledningen som har få, om ens någon, koppling till åren 2005-2010, uppger i ett pressmeddelande att uppgifterna som presenteras för dem av Uppdrag Granskning är helt nya.
– Vi ser allvarligt på anklagelserna, väl medvetna om att det är länge sedan det ska ha hänt. Vi har gjort vad vi kunnat för att vara behjälpliga med att svara på frågor och göra efterforskningar i vår egen bokföring och övriga underlag från den tiden, säger ordföranden Björn Stenutz.

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun har skickat ett brev till byggbolaget Peabs koncernledning med begäran om att få ta del av den granskningsrapport som Uppdrag Granskning baserar sin rapportering på.

Nuvarande oppositionsrådet som tog över kort efter att förra Uppdrag granskning sändes 2017 får återigen en uppförsbacke att arbeta i:
– Jag som förtroendevald vet att just förtroende är en färskvara och jag själv arbetar hela tiden med att visa kommuninvånarna varför vi socialdemokrater förtjänar deras röster i nästa val. Så på det sättet känns det som nu kommer fram både som en uppförsbacke och orättvist eftersom detta ska ha utspelat sig flera år innan jag själv blev politiskt aktiv, säger hon.

Hon fortsätter satsa på kommunen, bland annat avsade hon sig en riksdagsplats för att jobba med lokalpolitiken.
– Jag är väl medveten om att det blir tufft men vet samtidigt att det som framställs i programmet inte är så vi socialdemokrater bedriver vår verksamhet. Vi vill möta väljarna i ärliga samtal om politiska idéer och förslag för att vinna förtroende. Det är vad politik ska handla om.

centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider