moderaterna_panorama
Foto: Arkiv

Socialdemokraterna: Kommunledningen är beroende av (SD)

Socialdemokraterna hävdar att Regnbågskoalitionen med de utökade nämnderna nu gjort sig beroende av Sverigedemokraterna, något som tillbakavisas av Moderaterna: - S väljer att göra SD till vågmästare genom att vägra valberedningen utgå från det rådande parlamentariska läget i fullmäktige. Istället kräver de att utfallet vid enstaka sammanträden ska vara avgörande för fördelningen, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

De utökade nämnderna som klubbats av Regnbågskoalitionen anses göra Sverigedemokraterna till vågmästare enligt Socialdemokraterna. Socialdemokraterna hävdar att Regnbågskoalitionen vill att Socialdemokraterna även ger bort en ordinarie plats och en ersättarplats i samtliga fem nämnder för att ”rädda Regnbågskoalitionens ansikte”
– Koalitionen drev igenom besluten om att utöka nämnderna. Nu bör valen genomföras så snart som möjligt enligt de demokratiska principer och lagar som styr. Sedan är vi öppna för breda blocköverskridande samarbeten för att hitta en stabil och pragmatisk utveckling för Sigtuna kommun, säger Ibrahim Khalifa (S), oppositionsråd.

Ska locka fler till nämnderna
Men Moderaterna och Regnbågskoalitionen slår tillbakavisar påståendet om att man gjort SD till vågmästare och att man anser vilja rädda ansiktet. Anledningen till de utökade nämnderna var för att öka insyn och locka fler kommuninvånare till de politiska uppdragen istället för att arbetet ska hållas inom en begränsad skara utan insyn. En annan anledning var att ta bort SD:s utslagsröst i tre nämnder som uppstod i den förra nämndstorleken. Miljöpartiet har inte varit fulltaliga vid vissa sammanträden vilket gjort SD till vågmästare, något som Socialdemokraterna utnyttjat enligt Karolina Windefalk (MP).

”S beroende av SD”
För att stoppa kommunledningen är S helt beroende av SD, enligt Pernilla Bergqvist (L) som menar att S nu vill öppna upp för ett samarbete med SD:
– Vi har försökt ha konstruktiva samtal med S, men de väljer att fortsätta sin linje där politisk obstruktion är viktigare än kommunens invånare.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022