defacto_pan
Obs! Genrebild, föraren och fordonet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Per Ottenström

Snöröjare körde rattfull på Arlanda

En snöröjare på Arlanda misstänks för rattfylleri efter att ha stoppats av polis inne på airside: - Han blåste positivt och misstänks för rattfylleri, det kunde ha hänt väldigt allvarliga saker då det var inne på flygplatsområdet, säger Håkan Larsson på Arlandapolisen, till Aftonbladet.

sportlov_centrum

Polisen fick tips om att utföra en kontroll inne bland snöröjarna efter tips om att en man luktat sprit skriver Aftonbladet. Insatsen genomfördes vid 21-tiden och mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet, han är nu misstänkt för rattfylleri efter vidare undersökning på polisstationen.

I samband med att anmälan upprättades blev hans körkort även indraget. Han riskerar nu även sin ackreditering för att köra inne på Arlanda.
– Det är en trafikfara överallt när man kör rattfull, men det kan hända väldigt allvarliga saker när det är inne på området där alla flygplan lyfter och landar.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

arlandagolf
sigtunavatten_standard

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

banner_trerosor
icavalsta_semlor
sangensemble
korpen_jan-feb

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

connys
sportlov2019
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

defacto_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider