defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Gediminas Dzemionas

Snöfria jular blir allt vanligare

Sigtuna kommun kommer att förlora tre av fem snödagar inom 50 år om inte utsläppen minskar enligt Newsworthy.

centrum_artikel

Det blev ingen vit jul i år heller, faktum är att det bara varit tre vita jular i kommunen under 2010-talet. Newsworthy har med hjälp av SMHI:s klimatmodeller tagit fram hur det kommer att se ut i kommunen i framtiden när det gäller snöfall. Mest snö fanns 2020 med 34 centimeters snödjup.

Enligt klimatmodellen kommer kommunen förlora 3 av fem snödagar inom 50 år. De senaste decennierna har kommunen kunnat räkna med i snitt 44 dagar med minst fem centimeters snödjup, alltså ungefär sex veckor under en typisk vinter.

I framtiden kommer det dock bara att finnas snö i mellan 4-15 dagar i kommunen under en typisk vinter, vi förlorar således 29 snödagar. Snölösheten flyttar även norrur och i år kan den nå så långt norrut som Gävle.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh