defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Snöbrist lockar till bad under sportlovet

Nu när det är snöbrist i landet så väntas fler barn och unga till simhallarna i landet.

centrum_artikel

Sigtuna är en av kommunerna som erbjuder gratis bad till barn och unga under sportlovet. Men det finns en risk med fritt bad då simning inte är ett kunskapskrav förrän i årskurs 6. Enligt Trygg Hansa finns det minst 5000 sjätteklassare som inte kan simma. Varje år skadar sig även 2700 personer i svenska badhus, de flesta är barn och det handlar om kollisioner vid vattenrutschbanor, halkolyckor, dykning på grunt vatten eller i värsta fall drunkningstillbud.
– Att barn ska få leka i och vid vatten är självklart men vattenkunskap hos barn är en färskvara. Det är därför viktigt att repetera kunskapen genom att prata med barnen om hur de ska tänka och agera inför varje besök på badhuset, säger Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Gahnström rekommenderar att man börjar lära barnen badvett redan när de är små, man ska även vara i sällskap med sitt barn i vattnet när man lär dem. Även när de är äldre så kan man följa med barnen och ha dem under uppsikt.

Tips till föräldrar som badar med barnen
– Håll uppsikt och lägg ned telefonen
– Prata med barnen om hur de ska agera i ett badhus
– Håll barn som inte kan simma på gripavstånd
– Låt inte äldre barn passa yngre, det behövs en vuxen
– Gå först in i simhallen och sist ut.
– Lär dig Hjärt och lungräddning

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

rentawreck_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider