moderaterna_panorama
Foto: Göteborg Energi

Snart kan det vara slut med gratisladdning

Sigtuna kommun överväger att ta bort gratis laddning för elbilar runt om i kommunen.

Under flera års tid har man kunnat ladda sin elbil på bland annat Strandvägen i Sigtuna, det finns ett antal andra laddstolpar som kommunen tillhandahåller där laddningen sker gratis men som kommunen betalar för. Enligt Ulf Sävström, utredare på Teknik och servicekontoret, har Sigtuna kommun i likhet med andra kommuner inte tagit betalt vid laddning i kommunala stolpar.

En utredning genomförs just nu och under hösten har man arbetat för att hitta tekniska lösningar på hur man ska börja ta betalt.
– Anledningar till att det tar tid är att hantering av en extern betalningstjänst för laddning av el innehåller många delar, dels måste det finnas en elleverantör, vidare flera specialtjänster så som betalföretag och molntjänst. Laddstolpen måste också innehålla möjlighet till digital uppkoppling och kunna fjärrstyras, berättar Ulf Sävström.

Den exakta notan för vad gratis-laddning har kostat är i skrivande stund inte offentlig. Men varje stolpe har kostat 35 000 kronor att få på plats.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider