moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Snart har vartannat barn tagit vaccin

Andel vaccinerade ökade med cirka en procentenhet förra veckan enligt siffror från FHM.

Nästan 75 procent av befolkningen i kommunen över 12 år har tagit minst en dos av vaccin mot covid-19, det är nu 31 346 kommuninvånare med en dos och 28 288 som tagit dos två vilket är 67,4 procent.

FHM:s siffror visar att nästan vartannat barn mellan 12-15 år tagit minst en dos, nästan tio procent har tagit två doser. Sex av tio 16-17-åringar har även tagit en dos. Vaccineringsgaden anses lägre bland personer i kommunen under 40 år där det är cirka två av tre som tagit en dos i åldersgrupperna 18-29 och 30-39. Kommuninvånare över 50 år har hög vaccineringsgrad.

Region Stockholm uppger att det på fredagen var 84 som var inlagda på sjukhus även om antalet smittofall ökat. 16 personer vårdades på intensiven.
– Det är allvarligt att antalet patienter som är så svårt sjuka att de behöver intensivvård till följd av covid-19 ökat under den senaste veckan. Det är för tidigt att säga om det är en tillfällighet eller början på en negativ trend, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

defacto_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

mp_helsida_april
liber_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
ewas_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider