moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

Sigtuna kommun ligger lågt till gällande vaccinering mot covid-19 i jämförelse med andra kommuner i länet. 77,6 procent har tagit en dos enligt FHM och 72,5 har tagit dos två. Cirka en av tre har tagit tredje dosen. I jämförelse med grannkommunerna ligger Knivsta på 93 procent med dos ett, Vallentuna har 87 procent och Väsby samt Bro ligger strax över 90 procent.

Totalt sett i Sverige för vecka 2 har cirka 165 000 fall av covid-19 rapporterats in, 25 procent av dessa ska röra ovaccinerade personer, resterande är vaccinerade.
– Ökningen bland vaccinerade de senaste veckorna bedöms bero på att vaccinets effekt mot infektion är lägre för omikronvarianten jämfört med deltavarianten. Den faktiska skillnaden mellan grupperna är svår att bedöma å de kan vara olika benägna att testa sig vid symtom, skriver FHM i sin senaste veckorapport.

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
retro_helsida
mp_helsida_april
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
outsider
connys
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider