moderaterna_panorama
Testerna kommer genomföras på Clarion Hotel ArlandaFoto: Clarion Hotel Arlanda

Snabbtester startas upp på Arlanda

Läkarintyg har fått i uppdrag att starta igång PCR-test av covid-19 på Arlanda och har tecknat avtal med ett flygbolag om tester.

AlphaHelix kommer att leverera fyra enheter för PCR-tester av covid-19 på Clarion Hotel för Läkarintygs räkning. Det är provtagningsverksamhet som möjliggör leverans av intyg för både resenärer, flygbesättning och personal inom två timmar. Verksamheten beräknas pågå i ett halvår och ett avtal finns med ett flygbolag. 200 tester om dagen ska kunna genomföras men om AlphaHelix levererar mer instrument så kan Läkarintyg öka kapaciteten. Testerna ser covid-19 och PCR är en känslig teknik för att upptäcka virus och bakterier enligt Alpha

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
marina_outsider