fastbyran_bostad
Foto: Bostad Stockholm

Snabbaste förmedlingen på sju år

En man från Sollentuna fick bostad i Märsta Centrum efter bara 16 dagars.

Stockholms stads bostadsförmedling som förmedlar åt FastPartner förmedlade en lägenhet i Märsta Centrum till en man från Sollentuna som bara hade kötid på 16 dagar rapporterar Hem & Hyra. Det är den kortaste kötiden sedan 2014 då en lägenhet förmedlades i Haninge. Sollentunabon fick en nyproducerad tvåa på 43 kvadratmeter.
– Jag trodde aldrig att jag skulle få en bostad genom kön. Vänner har sagt att jag måste vänta i mellan 10 och 15 år för att få något genom bostadskön, säger mannen enligt tidningen Hem & Hyra.

Mannen har anmält sig till en mängd köer. Den senaste var alltså Stockholms stads. Beskedet om den nya lägenheten i Märsta kom samtidigt som han och hans fru fick besked om att de måste lämna den lägenhet som de delade med en annan familj.
– Du får en frihet med ett förstahandskontrakt och en egen lägenhet. Du betalar dubbla hyran i andrahand. Delar badrum, ibland med okända, fortsätter mannen.

På grund av pandemin var det ingen visning men han skickade in intyg på inkomst och anställningsavtal. I början av juni flyttade de in och trivs bra i Märsta då de har vänner i området och ett socialt liv.

bjurfors_helsida
fastbyran_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider