defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Snabbare surf till Sigtuna med 5G

Sigtuna får snabbare näthastigheter i och med att Tele2 tar i bruk ett 5G-nät i kommunen.

centrum_artikel

30 svenska orter får testa på 5G som Tele2 tar i bruk. Bland dessa är Sigtuna rapporterar sajten M3. Med 5G ska man kunna nå hastigheter med över 500 Mbit/sekund. 5G lanserades i landet i maj och utrullningen fortsätter. Man kan även nå hastigheter på upp till 1 Gbit/sekund. 5G blir upp till 200 procent snabbare än 4G-nätet.
– 5G möjliggör snabbare surf, fler uppkopplade enheter och lägre svarstider. Det är startskottet för smartare samhällen och företag, såväl som bättre upplevelser för privatkunder. 5G är helt enkelt framtidens teknik, som nu har nått ännu fler orter i Sverige, säger Björn Lindberg, nätexpert på Tele2, i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

centrum_helsida2020
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh