moderater_pan_sommar
Smittskyddsläkare i Region Stockholm Maria Rotzén ÖstlundFoto: Region Stockholm/Anna Molander

Smittskyddsläkaren: Vaccinerade och ovaccinerade ska följa rekommendationer

Smittskyddsläkaren Maria Rotzen Östlund uppmanar både ovaccinerade och vaccinerade att hålla rekommendationer för att minska smittspridning i länet.

centrum_artikel

Nästan 2200 nya fall av covid-19 rapporterades in mellan 10-16 augusti bland länsborna. 62 personer uppges vårdas på sjukhus men ingen person har avlidit med covid-19 senaste veckan. Region Stockholm konstaterar att ökningen av antalet fall mellan vecka 31 och 32 är knappt 20 procent.
– Nu börjar skolor och utbildningar samtidigt som många är tillbaka från semestrarna. Vi vet att drygt 40 procent av länets invånare ännu inte tagit båda sina doser vaccin. Det gör att vi alla måste fortsätta följa rekommendationerna oavsett om vi är vaccinerade eller inte för att minska risken för fortsatt smittspridning, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

De två viktigaste rekommendationerna är att stanna hemma vid symtom och att provta sig samt att hålla två meters avstånd. Åtta personer ska vara i behov av intensivvård i Region Stockholm, 44 vårdas på akutsjukhus och 10 i geriatrisk vård. Totalt under pandemin har 263 000 stockholmare bekräftats smittade med covid-19. Förra veckan i kommunen var det knappt 20 kommuninvånare med covid och under pandemin har 111 kommuninvånare mist livet.

bostad_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
connys_helsida
mp_host_helsida
vaccin
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
vaccin-outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out