center_pan21

Smittan ökade inte under påsklovet

Mellan 9-12 april har över 4300 fall av covid-19 rapporterats in till Region Stockholm och nära 600 vårdas på sjukhus.

Länets akutsjukhus har en mycket ansträngd situation då 599 personer vårdas på sjukhus med covid-19, som märsta.nu rapporterade under onsdagen är drygt 100 i intensivvård.
– Vi kan nu se att antalet personer som konstaterats smittade med covid-19 inte ökar den här veckan. Det kan mycket väl vara en påsklovseffekt och därför är det alldeles för tidigt att dra slutsatsen att det är en faktisk minskning. Smittspridningen är oavsett minskning eller inte mycket hög och det är fortsatt viktigt att du följer råd och rekommendationer, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Bratt poängterar att ett viktigt sätt att minska smittspridning av covid-19 är att vaccinera sig och han uppmanar alla över 70 som inte vaccinerat sig att göra det så snart som möjligt. Man kan boka med bank-id vid någon av länets nio vaccinationsmottagningar då det finns tider redan denna vecka.

Regionens råd är också att man ska stanna hemma om någon är hemma med symtom samt att man ska ta prov. Att man ska undvika trängsel och hålla avstånd. Man ska minimera kontakter med andra utanför hushållet, tvätta och sprita händerna ofta och noga samt att alla som kan ska arbeta hemifrån.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
jul2021
centrum_helsida2020
2020_helsida
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

defacto_helsida
dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
dack-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
julmarknad_outsider
jul_outsider