sap_pan

Smittan ökade inte under påsklovet

Mellan 9-12 april har över 4300 fall av covid-19 rapporterats in till Region Stockholm och nära 600 vårdas på sjukhus.

Länets akutsjukhus har en mycket ansträngd situation då 599 personer vårdas på sjukhus med covid-19, som märsta.nu rapporterade under onsdagen är drygt 100 i intensivvård.
– Vi kan nu se att antalet personer som konstaterats smittade med covid-19 inte ökar den här veckan. Det kan mycket väl vara en påsklovseffekt och därför är det alldeles för tidigt att dra slutsatsen att det är en faktisk minskning. Smittspridningen är oavsett minskning eller inte mycket hög och det är fortsatt viktigt att du följer råd och rekommendationer, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Bratt poängterar att ett viktigt sätt att minska smittspridning av covid-19 är att vaccinera sig och han uppmanar alla över 70 som inte vaccinerat sig att göra det så snart som möjligt. Man kan boka med bank-id vid någon av länets nio vaccinationsmottagningar då det finns tider redan denna vecka.

Regionens råd är också att man ska stanna hemma om någon är hemma med symtom samt att man ska ta prov. Att man ska undvika trängsel och hålla avstånd. Man ska minimera kontakter med andra utanför hushållet, tvätta och sprita händerna ofta och noga samt att alla som kan ska arbeta hemifrån.

pantamera_avc_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

ewas_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
outsider_social
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
event_outsider
mp_outsider2022
nrh