moderaterna_riksdag
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Smittan i regionen ökar med femton procent

Nästan 3600 fall av covid-19 har konstaterats i Region Stockholm: - Nu ökar antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård mycket fort. Bara sedan i fredags har vi 58 fler patienter med covid-19 inskrivna vid våra sjukhus, uppger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Tisdagens rapport från Region Stockholm visar att 3590 stockholmare testats positiva för covid-19 mellan 12-15 mars. 430 personer vårdas på något av regionens sjukhus för sjukdomen vilket är 58 fler än den senaste rapporten. Två har avlidit sedan dess.
– Vi ser en smittökning på nästan 15 procent mellan vecka 9 och vecka 10. Men den goda nyheten är att 40 procent av alla invånare över 80 år nu är vaccinerade med den första dosen. Idag har vi fått besked från Folkhälsomyndigheten om att pausa användningen av Astra Zenecas vaccin och därmed kommer den fortsatta vaccinationen av våra äldre att ta något längre tid än beräknat, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Siffrorna på kommunnivå kommer på torsdag efter lunch

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

jul2021
defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

valsta-jul_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
nrh