center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

Smittade fortsätter öka

Antalet smittade fortsätter öka i Region Stockholm:- Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under torsdagen om att antalet covidsmittade för vecka 7 uppgick till strax över 100. De senaste dagarna har ökningen fortsatt i Regionen, för 23-25 februari noteras 3504 fall:
– Antalet smittade fortsätter tyvärr att öka. Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård. Det är nu vi kan förhindra en kraftig tredje våg, genom hur vi beter oss i vardagen. För många startar nu sportlovet. Vi ber er att inte umgås med personer utanför det egna hushållet och res bara om det är nödvändigt. Genom att undvika kontakter kan vi stoppa ytterligare ökning av smittan, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

286 personer vårdas för covid-19 vid något av regionens sjukhus och ytterligare fyra har avlidit sedan 23/2. Med anledning av den ökande smittspridningen har ett antal åtgärder vidtagits. Bland annat ska man ha negativt covidtest vid inresa till Sverige samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

helsida_var2021
defacto_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
2020_helsida
connys_helsida
dack-helsida
flygskola_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
nrh
connys