defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Smittade fortsätter öka

Antalet smittade fortsätter öka i Region Stockholm:- Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under torsdagen om att antalet covidsmittade för vecka 7 uppgick till strax över 100. De senaste dagarna har ökningen fortsatt i Regionen, för 23-25 februari noteras 3504 fall:
– Antalet smittade fortsätter tyvärr att öka. Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård. Det är nu vi kan förhindra en kraftig tredje våg, genom hur vi beter oss i vardagen. För många startar nu sportlovet. Vi ber er att inte umgås med personer utanför det egna hushållet och res bara om det är nödvändigt. Genom att undvika kontakter kan vi stoppa ytterligare ökning av smittan, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

286 personer vårdas för covid-19 vid något av regionens sjukhus och ytterligare fyra har avlidit sedan 23/2. Med anledning av den ökande smittspridningen har ett antal åtgärder vidtagits. Bland annat ska man ha negativt covidtest vid inresa till Sverige samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider
connys