defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Smashmallows släpper nytt

Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

centrum_artikel

Smashmallows består av bröderna Peter och Henrik Naglitch samt Robert Bodeäng. Samtliga från Sigtuna kommun. Det är ett melodisk neo-progband som inspireras av klassisk hårdrock och moderna keybordbaserade och låtorienterade band. Henrik är sångare och basist samt bidrar med keyboards, Peter spelar gitarr och Robert trummor. Under den rådande pandemin har de fått ställa om från publikspelningar till digitala plattformar. Bandet har haft tiotusentals streams från hela världen och har nu byggt upp följare som stadigt växer.

Det nya albumet finns på på bland annat spotify och är ett klassiskt temaalbum med en sammanhängande berättelse som tar en genom en persons liv. Toppar, dalar, depression, miljöförstöringar, krigshot och kapitalism behandlas.
– Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

meko_helsida
prima_helsida
defacto_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

connys_helsida
januari_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

2020_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

swedol_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
moderat_outsider_jan
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out