arlandagk_panorama
Foto: Riksbanken

Småföretagare står för 590 miljoner till kommunkassan

Småföretagen i kommunen står för 30 procent av skatteintäkterna till kommunkassan enligt branschorganisationen Företagarna.

centrum_pask

592 miljoner kronor, så mycket bidrar småföretagen till Sigtuna kommun. Det motsvarar 30 procent av de totala skatteintäkterna, större företag står för 29 procent, offentlig sektor för 19 procent och pensionärer för 13 procent. Övriga organisationer och ”Annat” står tillsammans för 9 procent av intäkterna till kommunkassan.

Samtidigt svarade småföretagen för omkring 5500 jobb i kommunen 2017, större företag står för ca 4000 jobb och offentlig sektor för ca 3000 jobb.

I jämförelse med landets 290 kommuner hamnar Sigtuna på plats 159 när det gäller andel skatteintäkter till kommunkassan. Toppar listan gör Åre med 43 procent, Österåker är etta i länet och trea i riket med 39 procent. Av grannkommunerna är Vallentuna 11:a med 37 procent, Väsby 43:a med 34 procent. Södertälje är den stockholmskommun där småföretagare bidrar minst till kommunkassan med 26 procent.

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

ica_pask

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

valsta_utveckling
bonava_helsida

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

fme_helsida

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

happyhomes_2019
EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

defacto_helsida

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

sigtunavatten_standard
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
colorama_april
bonava_outsider