defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Småföretagare står för 590 miljoner till kommunkassan

Småföretagen i kommunen står för 30 procent av skatteintäkterna till kommunkassan enligt branschorganisationen Företagarna.

centrum_artikel

592 miljoner kronor, så mycket bidrar småföretagen till Sigtuna kommun. Det motsvarar 30 procent av de totala skatteintäkterna, större företag står för 29 procent, offentlig sektor för 19 procent och pensionärer för 13 procent. Övriga organisationer och ”Annat” står tillsammans för 9 procent av intäkterna till kommunkassan.

Samtidigt svarade småföretagen för omkring 5500 jobb i kommunen 2017, större företag står för ca 4000 jobb och offentlig sektor för ca 3000 jobb.

I jämförelse med landets 290 kommuner hamnar Sigtuna på plats 159 när det gäller andel skatteintäkter till kommunkassan. Toppar listan gör Åre med 43 procent, Österåker är etta i länet och trea i riket med 39 procent. Av grannkommunerna är Vallentuna 11:a med 37 procent, Väsby 43:a med 34 procent. Södertälje är den stockholmskommun där småföretagare bidrar minst till kommunkassan med 26 procent.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

ridskola2020_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider