defacto_pan
Foto: Riksbanken

Småföretagare står för 590 miljoner till kommunkassan

Småföretagen i kommunen står för 30 procent av skatteintäkterna till kommunkassan enligt branschorganisationen Företagarna.

banner_juni_artikel

592 miljoner kronor, så mycket bidrar småföretagen till Sigtuna kommun. Det motsvarar 30 procent av de totala skatteintäkterna, större företag står för 29 procent, offentlig sektor för 19 procent och pensionärer för 13 procent. Övriga organisationer och ”Annat” står tillsammans för 9 procent av intäkterna till kommunkassan.

Samtidigt svarade småföretagen för omkring 5500 jobb i kommunen 2017, större företag står för ca 4000 jobb och offentlig sektor för ca 3000 jobb.

I jämförelse med landets 290 kommuner hamnar Sigtuna på plats 159 när det gäller andel skatteintäkter till kommunkassan. Toppar listan gör Åre med 43 procent, Österåker är etta i länet och trea i riket med 39 procent. Av grannkommunerna är Vallentuna 11:a med 37 procent, Väsby 43:a med 34 procent. Södertälje är den stockholmskommun där småföretagare bidrar minst till kommunkassan med 26 procent.

happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

defacto_helsida
banner_juni_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sbrf_helsida
sommar
sigtunavatten_standard
colorama_april2
fme_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

fme_outsider
sbrf_outsider
nrh
connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar