defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Småföretagare står för 590 miljoner till kommunkassan

Småföretagen i kommunen står för 30 procent av skatteintäkterna till kommunkassan enligt branschorganisationen Företagarna.

fraga_liberalerna

592 miljoner kronor, så mycket bidrar småföretagen till Sigtuna kommun. Det motsvarar 30 procent av de totala skatteintäkterna, större företag står för 29 procent, offentlig sektor för 19 procent och pensionärer för 13 procent. Övriga organisationer och ”Annat” står tillsammans för 9 procent av intäkterna till kommunkassan.

Samtidigt svarade småföretagen för omkring 5500 jobb i kommunen 2017, större företag står för ca 4000 jobb och offentlig sektor för ca 3000 jobb.

I jämförelse med landets 290 kommuner hamnar Sigtuna på plats 159 när det gäller andel skatteintäkter till kommunkassan. Toppar listan gör Åre med 43 procent, Österåker är etta i länet och trea i riket med 39 procent. Av grannkommunerna är Vallentuna 11:a med 37 procent, Väsby 43:a med 34 procent. Södertälje är den stockholmskommun där småföretagare bidrar minst till kommunkassan med 26 procent.

centrum_helsida2020

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

speedy_vinter_helsida
helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

defacto_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

connys_helsida
meko_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

manskold_helsida
2020_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
outsider
budget_outsider
nrh
kkdk_outsider