defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Småföretagare står för 590 miljoner till kommunkassan

Småföretagen i kommunen står för 30 procent av skatteintäkterna till kommunkassan enligt branschorganisationen Företagarna.

centrum_artikel

592 miljoner kronor, så mycket bidrar småföretagen till Sigtuna kommun. Det motsvarar 30 procent av de totala skatteintäkterna, större företag står för 29 procent, offentlig sektor för 19 procent och pensionärer för 13 procent. Övriga organisationer och ”Annat” står tillsammans för 9 procent av intäkterna till kommunkassan.

Samtidigt svarade småföretagen för omkring 5500 jobb i kommunen 2017, större företag står för ca 4000 jobb och offentlig sektor för ca 3000 jobb.

I jämförelse med landets 290 kommuner hamnar Sigtuna på plats 159 när det gäller andel skatteintäkter till kommunkassan. Toppar listan gör Åre med 43 procent, Österåker är etta i länet och trea i riket med 39 procent. Av grannkommunerna är Vallentuna 11:a med 37 procent, Väsby 43:a med 34 procent. Södertälje är den stockholmskommun där småföretagare bidrar minst till kommunkassan med 26 procent.

aretslarling
defacto_helsida

Veterankraft startar nytt kontor i Märsta

Näringsliv Veterankraft som hyr ut veteraner till både privatpersoner och företag etablerar kontor i Märsta: - Vi ser ett väldigt stort intresse från både privatpersoner och företag som vill anlita äldre personal med en lång erfarenhet och kort startsträcka, uppger platschefen Sven Pettersson.

centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Mikael Andersson avgår som VD på Märsta Förenade

Näringsliv Mikael Andersson lämnar som VD på Märsta Förenade efter 8 år: -Efter snart 8 fantastiska år som VD är det nu dags för mig att lämna över rodret, både Märsta Förenade och jag själv behöver nu fokusera på nya utmaningar, säger han i ett uttalande.

teatergrillen_helsida
2020_helsida
happy_homes_mars
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
connys
teatergrillen_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider