moderater_pan_sommar
Louise Jannering med sin pilot Anna Svärdström i samband med ParalympicsFoto: Karl Nilsson

SMACK-cyklisten får stipendium

Louise Jannering som tävlar för SMACK har tilldelats idrottsstipendium från RF: - Elitidrottsstipendium för att möjliggöra dubbla karriärer är ett av de viktigaste sociala stödsystemen i svensk elitidrott, ent Lindahl, sakkunnig i dubbla karriärer på Riksidrottsförbundet.

centrum_artikel

Jannering som tävlar för SMACK tog nyligen brons i Paralympics. Nu är hon en av idrottarna som får ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet för att kunna bedriva en satsning på sin idrott vid sidan om sin civila karriär.
– Att kunna kombinera elitidrott och utbildning är en avgörande skyddsfaktor i en ung människas liv. Elitidrotts- och utbildningssatsningen sammanfaller oftast i en kritisk ålder mellan 20 och 30 år och ett stipendium gör stor skillnad för att stärka elitidrottssatsningen och möjliggöra studier vid en högskola eller ett universitet, säger Kent Lindahl, sakkunnig i dubbla karriärer på Riksidrottsförbundet.

Louise får 50 000 kronor som gäller för säsongen 2021/22. 336 idrottare hade sökt stöder, men bara 50 har beviljats.
– Svenska Spel är svensk idrotts största sponsor och talangutveckling är något som ligger oss varmt om hjärtat. Att kombinera en elitsatsning med studier kräver både ett enormt engagemang och mycket vilja. Vi är glada över att kunna hjälpa stipendiaterna att förverkliga sina drömmar, både i och utanför klassrummet, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
dack-helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

defacto_helsida
connys_helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

2020_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

centrum_helsida2020
helsida_var2021
mp_host_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
dack-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
mp-outsider