center_pan21
Louise Jannering/Anna Svärdström, WB, Para-Cycling Road World Championship 2021 Cascais 210612 Foto: KARL NILSSON

SMACK-cyklist till Paralympics

Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubbs cyklist Louise Jannering befinner sig i Japan för att vara med på Paralympics: - Vårt mål i Paralympics är först och främst att komma så väl förberedda som bara möjligt till varje lopp, säger Louise till märsta.nu

Louise Jannering har tävlat för SMACK sedan 2014 då hon började tävlingscykla. Men hon bor tillvardags i Uppsala.
– Det är en klubb som var mycket tidiga med att inkludera paracyklister på sina tävlingar och klubben är således ett föredöme i det hänseendet. Valet var därför inte svårt, säger Louise till märsta.nu.

Direkt från SM till flyget
Hon tävlar i Tandemcykel och vann nyligen SM. Direkt efter guldet satte hon sig på ett plan till Tokyo där hon ska vara med i Paralympics.
– Det innebär att jag tävlar tillsammans med en seende medcyklist, eller pilot som vi säger inom paracyklingen. Det är piloten som styr och växlar. Tandemcykling är en lagsport, vilket innebär att piloten trampar lika mycket som jag gör och att vi, i så stor utsträckning som möjligt, fattar taktiska beslut tillsammans, berättar Louise.

Har två piloter
Louise har två piloter, Anna Svärdström och Jenny Eliasson. Båda är välmeriterade och elitcyklister.
– För oss tandemcyklister finns ett krav på att cyklisten som sitter bak på cykeln inte får se bättre än ett visst antal procent, allt för att göra tävlingarna så rättvisa som möjligt. Jag och Jenny/Anna tävlar alltså bara mot andra kvinnliga tandemcyklister.

Finns medaljchans
Målet för Louise och hennes team är att komma så välförberedda som möjligt till varje lopp.
– Det är i landsväg vi tävlat mest och är mest meriterade hittills, så våra chanser till bra placeringar är störst här. Vi kommer dock gå in helhjärtat för varje enskilt lopp och som de tävlingsmänniskor vi är satsar vi självklart på att komma så högt upp i resultatlistan som bara möjligt. Chansen på medalj är inte jättestor, men den finns helt klart där.

bostad_helsida
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

happyhomes_sommar2020
eldsjal-helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

andersojag
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

defacto_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

centrum_helsida2020
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
nrh
bostad_outsider
eldsjal-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider