panorama_centrum
Debattörerna: Pernilla Bergqvist (L), gruppledare i Sigtuna kommun, Amelie Tarschys Ingre (L), vice gruppledare för Liberalerna i Region Stockholm, Margareta Hamark (L), kandidat till regionfullmäktige Foto: Pressbild

Slutreplik: (S) vilseleder läsarna

Socialdemokraterna Talla Alkurdi och Marie Axelsson vilseleder läsaren i sin replik på vårt debattinlägg.

Eftersom sjukvårdspolitiken är komplex och snårig är detta enkelt gjort, men statistiken talar sitt tydliga språk. För det första har Region Stockholm allra bäst samlad tillgänglighet i vården av landets samtliga 21 regioner. Regioner som styrs av Socialdemokraterna ligger för övrigt i listans botten.

För det andra är Stockholm den region där störst andel patienter uppger att de har möjlighet att träffa samma läkare vid sina vårdbesök. Sedan november förra året har 90 000 invånare i Stockholmsregionen fått en namngiven husläkare.

För det tredje glömmer Alkurdi och Axelsson att nämna att det är Socialdemokraterna som, sedan 2014, styr sjukvården nationellt. De lagar som reglerar exempelvis arbetsmarknadspolitik, resurstilldelning och vårdcentralernas styrning är i mångt och mycket en nationell angelägenhet. Den framförda kritiken kan därför med fördel riktas till skribenternas partikamrat, socialminister Lena Hallengren (S).

Vi i Liberalerna kommer att fortsätta kämpa för en stärkt vård för alla patienter i Sigtuna. Så låt oss nu göra det, osakliga replikskiften gynnar knappast Sigtunas patienter.

  • Amelie Tarschys Ingre (L), vice gruppledare för Liberalerna i Region Stockholm
  • Margareta Hamark (L), kandidat till regionfullmäktige
  • Pernilla Bergqvist (L), gruppledare i Sigtuna kommun
liber_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

ewas_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

2020_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

defacto_helsida
marinan_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

mp_helsida_april

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider