aftenbil_helsida
Eija Eskelinen tillsammans med Lena Andersson, Cia Neuendorff och Lotta Boman.Foto: Pressbild/Sigtunahöjden

Slutar efter 45 år i köket

Eija Eskelinen har jobbat i Sigtunahöjdens kök i hela 45 (!) år och väljer nu att gå i pension.

centrum_artikel

Eija började som 16-åring, 1971, i köket på Sigtunahöjden och blev sedan kvar på samma arbetsplats i 45 år. Nu har hon valt att gå i pension. Att jobba på en och samma plats i så många år är väldigt ovanligt idag och Eija hade ingen tanke på att det skulle bli så länge när hon började. Det var förvisso vanligt att man arbetade 20-25 år på samma plats på den tiden.
– Inte hade jag trott det när jag började; att jag skulle bli kvar här till pensionen. Men jag har fått utvecklas så mycket under de här åren och det har hänt så mycket, så jag ville stanna. Tiden har gått så otroligt fort… Jag minns till och med vad jag hade på mig den första dagen: vita byxor och en rödvit tunika, berättar Eija i ett pressmeddelande.

Eija har under sin tid på Sigtunahöjden varit med om fyra ägare. Idag är det Sigtuna Meetings som äger både Stora Brännbo och Sigtunahöjden. Hon minns bland annat att Sigtunahöjden på 70-talet serverade svärdfisk och orm, ett initiativ om exotisk mat som en tidigare ägare introducerade. Framöver kommer Eija att lägga mer tid på sitt torp men emellanåt blir det sporadiska inhopp i köket igen.
– Det känns roligt att känna mig behövd även efter pensionen, men först bär det av till torpet, fortsätter Eija.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
rentawreck_helsida
EXTRA

85 000 läste märsta.nu i april

Näringsliv märsta.nu nådde 85 000 användare under maj vilket är en ökning jämfört med förra året: - Intresset är fortsatt stort från kommuninvånarna att ta del av lokala nyheter dygnet runt, kommenterar Daniel Iskander.

mp-helsida
coronapandemin

WE satsar på träning för barn och unga

Näringsliv Coronapandemin har slagit hårt mot barn och unga. WE Träning och Hälsa har på sina anläggningar vänt sig till den målgruppen: - WE har som alla märkt att under pandemin har det varit viktigare än någonsin att röra sig, fortsätta med sin träning oavsett ålder, uppger delägaren Jonas Eriksson.

coronakrisen

Swedavia: Arlandas framtida kapacitet ska säkras

Näringsliv Swedavias kvartalsrapport visar minus 381 miljoner kronor trots att man vidtagit åtgärder för att dämpa effekterna av coronakrisen. Samtidigt ska en utredning tillsättas för hur Arlandas framtida kapacitet ska säkras.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida

Jean och Däckskiftarna nöjda med stationen i Märsta

Näringsliv Bröderna Jean och George Karabets etablering av Däckskiftarna i Märsta har tagits emot väl av kommuninvånarna: - Responsen är väldig god och det uppskattas att vi finns här. Kunderna tycker att det går fort och smidigt. De uppskattar bäst att man inte behöver boka en tid för att få ett hjulskifte då vi har drop-in alla dagar i veckan, berättar Jean Karabet.

Finalister till Årets företagare är klara

Näringsliv Finalisterna till Årets företagare har utsetts: - Att vinna och få vara med i Företagarna har gett mig insyn i vikten av att nätverka och jobba med de lokala företagen, I Sigtuna finns många duktiga företag som bidrar till mångfald, kunskap och jobb, det ska bli riktigt kul att ta fram de som utmärker sig mest säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD och jurymedlem.

2020_helsida

Handelsbanken stänger i Märsta Centrum

Ekonomi Handelsbanken som haft kontor i Märsta i flera decennier stänger och flyttar till Sigtuna: - Bakgrunden till Handelsbankens nuvarande omorganisation är att allt fler kunder väljer digitala mötesplatser för sina bankaffärer och i mindre utsträckning väljer att besöka bankkontor, säger kontorschefen Johanna Estman Larsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
aftenbil_outsider
heat-out
swedol_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
connys
nrh
mp-outsider
ridskola_2020_outsider