eldsjal2024_pan
Eija Eskelinen tillsammans med Lena Andersson, Cia Neuendorff och Lotta Boman.Foto: Pressbild/Sigtunahöjden

Slutar efter 45 år i köket

Eija Eskelinen har jobbat i Sigtunahöjdens kök i hela 45 (!) år och väljer nu att gå i pension.

centrum_artikel_host

Eija började som 16-åring, 1971, i köket på Sigtunahöjden och blev sedan kvar på samma arbetsplats i 45 år. Nu har hon valt att gå i pension. Att jobba på en och samma plats i så många år är väldigt ovanligt idag och Eija hade ingen tanke på att det skulle bli så länge när hon började. Det var förvisso vanligt att man arbetade 20-25 år på samma plats på den tiden.
– Inte hade jag trott det när jag började; att jag skulle bli kvar här till pensionen. Men jag har fått utvecklas så mycket under de här åren och det har hänt så mycket, så jag ville stanna. Tiden har gått så otroligt fort… Jag minns till och med vad jag hade på mig den första dagen: vita byxor och en rödvit tunika, berättar Eija i ett pressmeddelande.

Eija har under sin tid på Sigtunahöjden varit med om fyra ägare. Idag är det Sigtuna Meetings som äger både Stora Brännbo och Sigtunahöjden. Hon minns bland annat att Sigtunahöjden på 70-talet serverade svärdfisk och orm, ett initiativ om exotisk mat som en tidigare ägare introducerade. Framöver kommer Eija att lägga mer tid på sitt torp men emellanåt blir det sporadiska inhopp i köket igen.
– Det känns roligt att känna mig behövd även efter pensionen, men först bär det av till torpet, fortsätter Eija.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys