centrum_panorama2020
Eija Eskelinen tillsammans med Lena Andersson, Cia Neuendorff och Lotta Boman.Foto: Pressbild/Sigtunahöjden

Slutar efter 45 år i köket

Eija Eskelinen har jobbat i Sigtunahöjdens kök i hela 45 (!) år och väljer nu att gå i pension.

centrum_artikel

Eija började som 16-åring, 1971, i köket på Sigtunahöjden och blev sedan kvar på samma arbetsplats i 45 år. Nu har hon valt att gå i pension. Att jobba på en och samma plats i så många år är väldigt ovanligt idag och Eija hade ingen tanke på att det skulle bli så länge när hon började. Det var förvisso vanligt att man arbetade 20-25 år på samma plats på den tiden.
– Inte hade jag trott det när jag började; att jag skulle bli kvar här till pensionen. Men jag har fått utvecklas så mycket under de här åren och det har hänt så mycket, så jag ville stanna. Tiden har gått så otroligt fort… Jag minns till och med vad jag hade på mig den första dagen: vita byxor och en rödvit tunika, berättar Eija i ett pressmeddelande.

Eija har under sin tid på Sigtunahöjden varit med om fyra ägare. Idag är det Sigtuna Meetings som äger både Stora Brännbo och Sigtunahöjden. Hon minns bland annat att Sigtunahöjden på 70-talet serverade svärdfisk och orm, ett initiativ om exotisk mat som en tidigare ägare introducerade. Framöver kommer Eija att lägga mer tid på sitt torp men emellanåt blir det sporadiska inhopp i köket igen.
– Det känns roligt att känna mig behövd även efter pensionen, men först bär det av till torpet, fortsätter Eija.

stottasigtuna_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

speedy_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

happy_homes_mars
sommarlov_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

valvet_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studeravidare_helsida
ridskola_2020_outsider
valvet_outsider
nrh
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider