sap_kyrka_pan
Servering i Märsta Centrum.Foto: Magasinet

Slopar avgifter för tillsyn

Kommunen slopar avgifterna för tillsyn av exempelvis krogar som serverar alkohol: - Kommunen är ålagd att godkänna och hantera serveringstillstånd samt utföra kontroller enligt alkohollagen och den tillfälliga pandemilagen. Det är inget vi kan ändra på trots en omvälvande pandemi, men vi kan slopa avgifterna för att underlätta tillvaron för näringsidkarna, säger Mats Weibull (M) ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Kommunen kommer i år inte att ta ut tillsynsavgifter från verksamheter som har tillstånd att servera alkohol, det är ett hundratal företag som berörs. Ansökningsavgifterna för servering 2021 kommer också att tas bort, vilket gäller retroaktivt. Avgifter som betalats in kommer att återbetalas skriver Sigtuna kommun.
– Eftersom restriktionerna kommer fortsätta gälla på sätt som drabbar vårt lokala näringsliv ser vi över alla möjliga och lagliga sätt att stötta företagarna. Med beslut som att slopa avgifter för såväl markupplåtelse som serveringstillstånd hoppas vi kunna bidra till att företagarna snart får fart på sina verksamheter igen. Det är viktigt för hela kommunen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

andersojag
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

kyrka_helsida
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
bostad_helsida
connys_helsida
skordedag_helsida
kyrkoval_helsida
eldsjal-helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skordedag_out
eldsjal-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
kyrka-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
andersojag_outsider
bostad_outsider
connys
heat_out
kyrkoval_outsider