defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Slogs ned med flaska på krog

En person blev nedslagen på en krog i kommunen med en flaska under natten: - Personen fick åka ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Polis larmades till krogen vid 1-tiden i natt, då hade personal på krogen sett en person ligga blödande på golvet och man misstänker att denne fått ett slag med en flaska i huvudet. Ambulans tillkallas och personen får åka till sjukhus, personen ska dock inte vara allvarligt skadad, i så fall:
– Det är rubricerat som grov misshandel, hade det varit en allvarlig skada hade det varit en annan rubricering, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Men i samband med att den misstänkte gärningsmannen skulle gripas gjorde denne motstånd i någon form, antingen mot vakter och polisen. Polisen lyckades sätta handfängsel på den misstänkte. Utöver grov misshandel har även en anmälan om våldsamt motstånd upprättats.

sbrf_helsida
fme_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019
sommar

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar_centrum

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunavatten_standard

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

logistik_sigtuna

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
connys
nrh
fme_outsider
defacto_outsider