defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Slogs ned med flaska på krog

En person blev nedslagen på en krog i kommunen med en flaska under natten: - Personen fick åka ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

marstakalaset_artikel

Polis larmades till krogen vid 1-tiden i natt, då hade personal på krogen sett en person ligga blödande på golvet och man misstänker att denne fått ett slag med en flaska i huvudet. Ambulans tillkallas och personen får åka till sjukhus, personen ska dock inte vara allvarligt skadad, i så fall:
– Det är rubricerat som grov misshandel, hade det varit en allvarlig skada hade det varit en annan rubricering, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Men i samband med att den misstänkte gärningsmannen skulle gripas gjorde denne motstånd i någon form, antingen mot vakter och polisen. Polisen lyckades sätta handfängsel på den misstänkte. Utöver grov misshandel har även en anmälan om våldsamt motstånd upprättats.

kontor_thaifong
sommar_centrum

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

arlanda_golf_juli

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

colorama_april2
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_helsida
miljopris_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider