mote_sommar
Andreas Norlén kämpade med häcksaxenFoto: Skärmdump/Twitter

Slö häcksax spökade för talmannen

Talmannen Andreas Norlén var i Valsta i helgen för att inviga Riksdagens vandringsutställning om demokrati men stötte på problem i form av en slö häcksax.

centrum_artikel

Sigtuna Museum hade bjudit in talmannen Andreas Norlén (M) för att inviga Riksdagens vandringsutställning om demokrati. Efter att han talat och skulle klippa bandet så fick han en häcksax som visade sig vara slö, trots flera försök så gick det inte att klippa bandet. Dock blev det en hel del skrattsalvor och till slut kom det konfetti och utställningen fick invigas ändå.

Talmannens kämpande med häcksaxen har blivit en snackis på sociala mediet Twitter där det delats och gillats av hundratals.

2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

landsbygd_sigtuna_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
marina_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

connys_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out