defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

SL-taxorna höjs efter nyår

Efter nyår höjer SL taxorna för enkelbiljetter och 30-dagarskortet.

centrum_artikel

Förra veckan klubbades Region Stockholms budget för 2021, i den ingår en höjning av taxorna för kollektivtrafiken. 30-dagarskortet höjs från 930 till 950 kronor per månad, för studenter blir priset 640 kronor. Priset för enkelbiljett höjs med en krona i ordinarie pris medan det ligger kvar på 25 kronor för reducerat pris. Ändringen träder i kraft 5:e januari.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

prima_helsida
speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

defacto_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
nrh
prima_outsider
centrum_sommar_out
connys