defacto_pan
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

SL lovar kort hela sommarlovate

Nästa år kommer SL:s sommarkort att gälla hela sommarlovet och inte fram till 9:e augusti bara.

SL fick kritik för att sommarlovskortet bara gällde en del av eleverna i länet, åk 6 till åk 2 på gymnasiet. Man lovar inte ett kort till alla i grundskolan kommande sommar men man avser utreda saken. Kortet slutade gälla på torsdagen trots att det är tio dagar kvar av lovet. Henrik Palmér, presstalesperson på SL, säger till SR att man ska göra sitt bästa för att ta fram ett sommarlovskort som täcker hela sommarlovet.

Både Socialdemokraterna och Moderaterna i landstinget är överens om att det inte fungerat optimalt.
– Jag kommer självklart att kräva att de brister som påpekats justeras och det senast till nästa sommar, uppger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) enligt SR Stockholm.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt2
sigtunavatten_standard
outsider
sportfiske_banner
sbrf_sep
objekt3
objekt4
connys
nrh
komvuxq3_4