sportfiske_jubileum
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

SL-kortet höjs vid årsskiftet

3:e januari höjs priset på SL-kortet till 890 kronor.

rosta_sigtuna2

Höjningen av SL-kortet blev klar redan 2016 och 3:e januari 2019 kommer priset att öka med 30 kronor från 860 till 890 kronor, kort med reducerat pris hamnar på 590 kronor. Sista dagen att fylla på sitt accesskort till det gamla priset är 2:a januari. Höjningen ska finansiera annan kollektivtrafik är det tänkt, exempelvis Tvärbanans utbyggnad.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

mp_eu
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

eu_sap

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
rosta_sigtuna2
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

nationaldag_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida
happyhomes_2019
moderaternamaj
moderaterna_maj_outsider
nrh
sh_bovard_out
oppning_outsider
nationaldag_out
sap_outsider_eu
v_eu
mp_eu_outsider
sh_oppet
colorama_april
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
connys
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
fme_outsider