defacto_pan2020
Foto: Skånetrafiken

SL: Köp munskydd innan resan

Nu är det klart att det inte finns någon plats där man som resenär kan få munskydd av SL norr om Stockholm.

centrum_artikel

SL kommer att tillhandahålla gratis munskydd i kollektivtrafiken via två platser vid Sergels torg (Kundcenter) och Centralen. SL betonar att det är resenärens ansvar att införskaffa och bära munskydd. Resenärer kommer inte att bli avvisade om man inte bär munskydd och det blir ingen kontroll av efterlevnad. Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken i rusningstid mellan klockan 7-9 och 16-18.

I anslutning till stationer och hållplatser finns cirka 500 ställen som kiosker, apotek, butiker som säljer munskydd. I både Märsta, Sigtuna och Rosersberg finns det närliggande butiker som säljer munskydd om man önskar införskaffa inför resan.

dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider