defacto_pan2020
Foto: Skånetrafiken

SL: Köp munskydd innan resan

Nu är det klart att det inte finns någon plats där man som resenär kan få munskydd av SL norr om Stockholm.

centrum_artikel

SL kommer att tillhandahålla gratis munskydd i kollektivtrafiken via två platser vid Sergels torg (Kundcenter) och Centralen. SL betonar att det är resenärens ansvar att införskaffa och bära munskydd. Resenärer kommer inte att bli avvisade om man inte bär munskydd och det blir ingen kontroll av efterlevnad. Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken i rusningstid mellan klockan 7-9 och 16-18.

I anslutning till stationer och hållplatser finns cirka 500 ställen som kiosker, apotek, butiker som säljer munskydd. I både Märsta, Sigtuna och Rosersberg finns det närliggande butiker som säljer munskydd om man önskar införskaffa inför resan.

januari_helsida
meko_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
prima_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
meko_outsider
prima_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh