budget_panorama
Foto: Insändarbild

SL: Bussarna synkar tågen

I samband med vintertidtabellen märkte resenärer i kommunen att bussarna inte länge synkade vid Märsta station: - På morgonen synkar 570 och 580 med pendeltåg till Stockholm medan 583 till Arlanda är anpassad till tåg som kommer från Stockholm, säger Christian Hoffman, presskommunikatör vid SL.

fraga_liberalerna

Efter att vintertidtabellen infördes blev i praktiken flera resor en kvart längre, att ta sig från Valsta till Arlanda kunde ta 44 minuter och från Sigtuna över 50 minuter. För de som åker från Arenberga och vidare mot Arlandastad är det samma sak. Anledningen enligt SL är att pendeltågens tidtabell ser annorlunda än än tidigare och att därför har även busstidtabellerna ändrats.
– Tyvärr kan det bli så att vissa resenärers resmönster drabbas av förändringarna. Vi strävar efter att göra det så bra som möjligt för så många som möjligt. I det här fallet de många resenärer som pendlar till och från Märsta, som med det nya trafikupplägget kan ta snabbpendeltåget till Stockholm, säger Christian Hoffman vid SL:s pressavdelning.

happyhomes_sommar2020
helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
kkdk_helsida
meko_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out