defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

SL: Bussarna synkar tågen

I samband med vintertidtabellen märkte resenärer i kommunen att bussarna inte länge synkade vid Märsta station: - På morgonen synkar 570 och 580 med pendeltåg till Stockholm medan 583 till Arlanda är anpassad till tåg som kommer från Stockholm, säger Christian Hoffman, presskommunikatör vid SL.

centrum_artikel

Efter att vintertidtabellen infördes blev i praktiken flera resor en kvart längre, att ta sig från Valsta till Arlanda kunde ta 44 minuter och från Sigtuna över 50 minuter. För de som åker från Arenberga och vidare mot Arlandastad är det samma sak. Anledningen enligt SL är att pendeltågens tidtabell ser annorlunda än än tidigare och att därför har även busstidtabellerna ändrats.
– Tyvärr kan det bli så att vissa resenärers resmönster drabbas av förändringarna. Vi strävar efter att göra det så bra som möjligt för så många som möjligt. I det här fallet de många resenärer som pendlar till och från Märsta, som med det nya trafikupplägget kan ta snabbpendeltåget till Stockholm, säger Christian Hoffman vid SL:s pressavdelning.

brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
studeravidare_helsida
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out